Kort møte med Mona Bekkhus

-  Akkurat nå er jeg opptatt med å planlegge en ny datainnsamling om vennskap og ungdom under Covid-19 pandemien, sier Mona Bekkhus, som er førsteamanuenis på Psykologisk institutt. Når hun har fri, setter hun seg ofte på hesteryggen.

Bildet kan inneholde: hest, pattedyr, virveldyr, halter, hodelag.

Martin og Mona: Når Mona Bekkhus vil koble av, tar hun gjerne en ridetur på fjordingen Martin. (Foto: Privat)

- Hva opptar deg akkurat nå?

- Like etter at Norge stengte ned 13 Mars, started vi data-innsamling om vennskap, ensomhet og mental helse hos ungdom. Nå ønsker vi å se hvordan det har gått med de samme ungdommene. Samtidig, gleder jeg meg til å komme skikkelig i gang med ett nytt NFR-prosjekt om tidlig stress, DNA methyelring og psykopatologi hos barn.

- Hvis du skal forklare en person på åtte år hva du driver med på jobb i tre korte setninger, hva vil du si?

- Jeg har to barn hjemme i omtrent den alderen, så det gjør jeg ofte. Da sier jeg at jeg er lærer og underviser i hvordan barn utvikler seg. Også sier jeg at jeg forsker på barn.

Da må jeg ofte forklare litt mer som at vi spør om ulike ting som vennskap og ber foreldre forklare hvordan man er og oppfører seg osv.

- Hva motiverer deg i jobben?

Bildet kan inneholde: klær, ansikt, hår, øyenbryn, panne.
Mona Bekkhus (Foto:UiO)

- Kolleger! Jeg synes det er så utrolig mange dyktige folk hos oss, og jeg er så heldig å få ha mange spennende interdisiplinære samarbeid. Det lærer jeg mye av.

- Om du skulle blitt noe helt annet, hva kunne det vært?

- Historiker. Det må være ett av de mest interessante yrkene som finnes. Da jeg var liten mente alle at det var fysioterapeut jeg skulle bli, men jeg er  hundre prosent  sikker på at jeg jeg fant riktig yrke selv.

- Hva gjør du når du kobler helt av?

- Da rir jeg en fjording som heter Martin, eller jeg ser på Netflix-serier.

Publisert 23. nov. 2020 15:42 - Sist endret 23. nov. 2020 15:43