Nyheter fra Psykologisk institutt

Aktuelle saker

• valgkandidater Her er kandidatene til høstens ledervalg 11. juli 2019 10:00

To lederteam har meldt sin interesse til å styre instituttet. Gjør dere klare til valgkamp over sommeren.

• westlye-og-mr-660 Anders Jahres medisinske pris for yngre forskere 2019 til UiO-forsker og psykolog 17. juni 2019 13:00

Anders Jahres medisinske pris for yngre forskere er på 400 000 kroner og deles i år mellom førsteamanuensis Lars Tjelta Westlye ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo og førsteamanuensis Jenny Mjösberg fra Karolinska Institutet, Stockholm. Hovedprisen på én million kroner går til professor Carl-Henrik Heldin fra Universitetet i Uppsala.

• 190604_hjernehelse_lifebrain_dsc6374-copy Full House at Oslo Public Lecture on Brain Health 12. juni 2019 15:07

Almost 200 people turned up for the public lecture “Good brain health is important” at the Literature House in Oslo 4th June 2019, filling the venue to the brim.

Lifebrain organized the event together with the Norwegian Brain Council. Four speakers gave short talks on topics related to brain health.

• sommerfest Velkommen til sommerseminar og grillfest 9. mai 2019 11:55

Du inviteres med dette til PSIs sommerseminar og grillfest fredag 14. juni 2019.

• par-i-sang Balansekunstnerne 8. apr. 2019 15:45

Drives du av lystene dine eller er du offer for moralens tunge bør, spør revygruppen Morrari i programbladet til årets revy, som gikk av stabelen til stappfullt hus lørdag 30.mars.

• image1 Lifebrain consortium meeting in Cambridge 4. apr. 2019 16:42

The Lifebrain consortium met in Cambridge to discuss paper ideas and some of the very first results of the 11 Lifebrain studies. MRC Cognitition and Brain Science Unit, Lifebrain partner at the University of Cambridge hosted the event in the ultimate academic city of Cambridge, 25-26th March, 2019.

• allmote-psykologi-5 Eit mannstiltak som vil tena alle 23. nov. 2018 16:47

Akkurat no er det på sin plass å gratulera både studentar og tilsette på Psykologisk institutt for å ha fått gjennomslag for kravet om tilleggspoeng for mannlege søkjarar. Og statsråd Iselin Nybø for å ha lytta til dei og endeleg tatt grep, skriv Uniforum-redaktør Martin Toft i denne leiarkommentaren.

• trine-waaktaar-og-bjornar-hjulstad-psykologi-copy Glade for å få inn fleire menn på psykologistudiet 21. nov. 2018 15:50

Frå neste haust kan kanskje 22 av 70 nye psykologistudentar ved UiO vera menn. Det håpar utdanningsleiar Trine Waaktaar og studieleiar Bjørnar Hjulstad ved Psykologisk institutt blir resultatet av at det skal bli gitt tilleggspoeng til menn som søkjer på psykologiutdanningane i Oslo og Bergen.

• julekort-pa-veggen-juleseminar Velkommen til juleseminar og juleselskap ved PSI! 5. nov. 2018 13:59

Seminar og fest finner sted i instituttets lokaler i HSH 7. desember.

• ercstg-sirigl-larstw To nye ERC Starting Grants til PSI 6. aug. 2018 13:52

Professor Siri Leknes og førsteamanuensis II, Lars Tjelta Westlye, har mottatt hvert sitt prestisjefulle Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet.

• fulbright-komite-og-vinnere Fulbrights artikkelpris 2018 går til Inger Skjelsbæk 5. juni 2018 15:39

En faglig komité oppnevnt av Fulbright Alumni Association Norway (FAAN) har besluttet å tildele Inger Skjelsbæk prisen for beste forskningsartikkel 2018.

• mobilitet Interne mobilitetsmidler 1. juni 2018 12:39

Instituttet lyser ut 250 000 norske kroner i mobilitetsstøtte til utenlandsopphold, gjester eller arrangementer.

• rethos-programgruppe-psykologi-web Hvilken kompetanse trenger psykologer i fremtiden? 29. mai 2018 11:48

Fremtidens psykologutdanning meisles i disse dager ut på initiativ fra Kunnskapsdepartementet og du kan påvirke rolleutformingen helt frem til midten av september.