Formidling. DDK. PDA. Konferanser. SLQ. Jul

Halvors fredagsmail:

Julefredagsmailen er mest saklig og ikke så veldig julete. Men et dikt følger med!

Litt julekristtorn funnet på Wikimedia Commons.

Kjære HumSamere

I dag på årets nest mørkeste dag - vintersolverv er i morgen kl 1711 - hitsettes årets 38. og siste fredagsmail:

Formidling

Er HumSam-fagene og vår virksomhet synlige nok på sosiale medier? Kan det bli bedre?

Våre gode kolleger i Realfagsbiblioteket omtales på lederplass i Uniforum. Redaktør Martin Toft skriver under overskriften "Realfagsformidling til å bli klok av" blant annet: "Ein grunn til den store suksessen Realfagsbiblioteket har hatt med sine utstillingar og aktivitetar for barn og unge, er den utstrekte bruken av Facebook og Twitter og andre sosiale media". Ett slikt medium er bloggen "The Real Library" som ligger under forskning.no og hvor siste post er referat fra Realfagsdagen 2013.

Vi formidler også via Twitter og Facebook (GSH, Sophus og EndNote). Men kanskje flere vil være med? Eller kanskje noen har ideer til noe nytt eller noe annet? Vi har nettopp hatt kurs i bruk av sosiale medier. Her er det fint om flere hiver seg på kommende kurs.

Det handler ganske enkelt om å være der brukerne er.

WedDeweyBlogg

Nasjonalbiblioteket har en blogg om nye WebDewey. Unni K er aktivt med. Siste bloggpost kom på luften denne uken - "Introduksjon til Norsk webDewey del 2". Unni presenterte der "Gjennomgang: prøveklassifikasjon etter Norsk webDewey".

Bloggen er fyldig, innholdsrik og relevant.

PDA

Jeg skrev i forrige fredagsmail om brukerstyrt innkjøp av e-bøker. På UBs intranett er det en melding om samme sak - under overskriften "Brukerstyrt innkjøp (PDA) funker!"

Nye naboer

Bedriftshelsetjenesten (BHT) har flyttet inn i tredje etasje i GSH. Hjertelig velkommen skal de være! Her er lenke mot BHT. Oversikt over de ansatte finner du også her. .

Bibliotekledelse

Mange husker høstens ledelsesdebatt rundt Deichmanske. Siste nummer av SLQ: Scandinavian Library Quarterly behandler teamet "Library Leadership", inkludert ledelse av fag- og forkskningsbibliotek. Og inkludert intervjuet "Enjoying work" med kollega Ane Landøy ved UB Bergen angående hennes PhD-arbeid om bibliotek og ledelse.

Vårens personalmøter

Personalmøtedagene i vårsemesteret er satt. Her er det bare å få følgende inn i Notes jo før jo heller, alle dager kl 0830 og i GSH:

Mandag 13.1. i Aud 2
Fredag 17.1. i Store møterom (tidl. Personalkantinen): oppfølgning ARK - viktig!
Onsdag 12.2. i Aud 2 (godt mulig denne blir endret)
Mandag 10.3. i Aud 2
Onsdag 09.4. i Aud 2
Mandag 12.5. i Aud 2
Onsdag 11.6. i Aud 2

Bibsys-konferansen

Neste års møte i Bibsys-regi heter nå "Bibsys-konferansen" og handler litt om Bibsys, men mest om fag- og forskningsbibliotek: "I løpet av BIBSYS-konferansen 2014 vil vi rette søkelyset mot aktuelle temaer som vil gjøre fag- og forskningsbibliotekene bedre i stand til å tilby aktuelle tjenester til et akademia i endring," heter det på nettsidene for konferansen. Tema presenteres som "Åpent akademia: hva gjør vi?" med undertemaene "Åpen publisering", "Deling og opphavsrett", "Innovasjon og nye roller" samt "Brukeratferd".

Konferansen finner sted i Trondheim 11.-12. mars. Ønsker du å delta? Send begrunnet søknad til din seksjonssjef innen 15. januar. Hvis det kommer svært mange søkere, vil vi vurdere hvor mange vi vil prioritere å sende til samme arrangement.

Bibliotekmøtet

Det 74. norske bibliotekmøte har overskriften "Møteplass for kompetanse, innovasjon og debatt". Programmet ser pt slik ut.

Også denne konferansen finner sted i Trondheim, men fjorten dager etter Bibsys: 26.-28. mars. Også her bes du sende en begrunnet søknad til din seksjonssjef - innen 15. januar! - om du ønsker å delta, også her vil vi vurdere hvor mange vi vil prioritere å sende til samme arrangement - i fall det blir svært mange søkere.

Faglig utvikling

Og skulle du ikke komme med på hverken Bibsyskonferansen eller Bibliotekmøtet, finnes det mange spennende og relevante arrangementer i inn- og utland. Følg med, søk i vei, vi ønsker HumSam-deltakelse over et bredt spekter. Det handler om kompetanse og faglig utvikling.

Bentes julehilsen

Bente A holdt en flott tale på UBs julefest sist fredag. Den ligger nå på intranettet - til glede for både oss som var der og ikke minst de som ikke var der.

Eg tror

Selv avslutter jeg året med Gunnar M. Roalkvams dikt som jeg leste på julelunsjen i går og som jeg ble oppfordret til å legge ut i dagens fredagsmail (jeg håper Roalkvam tilgir meg for å bruke diktet her uten at jeg har spurt om lov):

Eg tror på ord,
eg tror på bøger.
Mest av alt
tror eg på bibliotekene
som lar oss tro ka me vil,
og gjer oss lov til å velga fritt
fra hyllene sine,
uten at de tar seg betalt for det.
Det e derfor
bibliotekene e så
troverdige.

Sees neste år!

Takk for hyggelig julelunsj i går. Ha en riktig fin jule- og nyttårsfeiring og ferie alle sammen! Tusen takk for innsatsen i året som gikk. Vi sees med nye krefter over nyttår.

Beste hilsen Halvor

Publisert 20. des. 2013 08:42 - Sist endret 6. nov. 2018 14:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere