Rosa pønk. Stjålne barn. Store tall.

Halvors fredagsmail:

Semesteret er i gang, det er full trøkk og stor aktivitet. Og se opp for den rosa pønken

The Pink Pønker (fra Uncyclopedia)

Kjære HumSamere

Rosa pønk

"Rosa er den nye pønken." Det er tittelen på journalist og UB-varastyremedlem Kathrine Aspaas' nye bok. Boken lanseres med brask og bram og en rekke kjente fjes i vestibylen i GSH torsdag 10. september kl 18-21. Det tegner til å bli stinn brakke.

Vi har hatt mer enn en finger med (takk til Turid HN) i arrangementet som inkluderer en liten utstilling av hvilke bøker Aspaas har blitt inspirert av i boken. Og noe rosa. Men ingen pantere.

Aldri mer

"Argentina: Aldri mer. Forsvinning og stjålne barn" er tittelen på utstillingen som fra i dag av står i 1. etg biblioteket i GSH. Utstillingen er inspirert av Oslo-besøket av en av bestemødrene fra Maiplassen i Buenos Aires, omtalt i forrige fredagsmail. Ettervirkningene av det argentinske militærdiktaturet 1976-1983 er på ingen måte over.

Takk til Jose Maria som står bak utstillingen! Han har også laget en innholdsrik presentasjon på web. Offisiell åpning blir ved Jose Maria i dag kl 14.

Utstillingen står til og med fredag 25. september.

Personalmøte

Kommende uke starter med personalmøte kl 0830 i Aud 1 (ikke Aud 2) i GSH. På tapetet står presentasjon av nye medarbeidere, Bente A redegjør for hvor GSH-prosjektet står, vi får høre fra IFLA-konferansen i Cape Town fra Unni K, Anne-Gry S sier noen ord om Alma og Arve S informerer om skrivere og kopimaskiner.

Vel møtt!

Utlån og returer -

Tallene fra utlåns- og returautomatene viser at i GSH er de store utlånsmånedene september og oktober om høsten - og januar, februar og mars i vårsemesteret. I disse månedene er antallet lån mellom 9.300 og 10.850. Færrest lån er det i juni og juli (5.418 og 3.710)

Returene kommer i oktober og november om høsten - og i mai på våren - med mellom 11.850 og 12.150 returer. Færrest bøker leveres inn i juli (3.186) og august (5.777).

Store tall dette, det skal bli godt å få Grønlunds Eftf på plass!

- besøk -

Full trøkk, i GSH ligger antall besøk de siste par ukene mellom 3.000 og 4.000 per dag.

Også fra Sophus' midlertidige lokaler i Eilert på SV meldes det om stor aktivitet. Og det meldes om mange lån som må hentes fra det midlertidige magasinet i Kristian Ottosen.

- og undervisning

Mer trøkk. Semesterstart betyr et omfattende kurstilbud. La deg imponere av det totale tilbudet på UBs nettside "Kurs ved Universitetsbiblioteket".

GSH på YouTube

På YouTube finnes (minst) to videoer som eksponerer GSH - den ene fra 2012 til akkompagnement av relativt pompøs musikk, den andre fra 2011 hvor koret Vox Humana synger den vakre salmen "Eg veit i himmerik ei borg" i og rundt bygget.

Se også en UiO-film fra 2010 hvor GSH er med.

Norsk WebDewey

Lansering av norske WebDewey står for døren! Det skjer i form av et åpent seminar på Nasjonalbiblioteket i Oslo om fjorten dager, fredag 18. september kl 14. Les mer om arrangementet her.

Ellers kan det være verdt å følge med på WebDewey-bloggen. Siste oppslag i skrivende stund er fra 26. august og omhandler kurs.

Forskningstorget 2015

Jeg var med på Forskningstorget 2014 på Universitetsplassen i sentrum. Veldig artig, se en liten omtale i en fredagsmail fra i fjor!

I år er temaet mat, dagene er fredag 18. og lørdag 19. september, målgruppen er barn i aldre fra barnehage og ut videregående, tilbudet er omfattende, UB stiller med informasjonsfiskere. Se også en pdf-brosjyre her.

Noter i kalenderen, ta med barn eller barnebarn eller deg selv og kom innom f.eks. på lørdagen mellom kl 10 og 17.

Lunsj med kultur

I dag starter det endelig i GSH. Kl 1215 entrer en trio med fiolin, cello og klaver scenen for å spille "Sigøynertrio" mm av Joseph Haydn. Vi sees i vestibylen!

Gjøril

Bak disse ukentlige, populære og varierte arrangementene står UiOs markante kulturkonsulent, rådgiver Gjøril Songvoll. Hun har mange jern i ilden, har du fått med deg at hun synger i TV2-suksessen "Norske talenter"? (Og takk til Tove J for tipset.)

Vafler

Vaflene serveres som vanlig med vitenskap på kl 10 i Abels hus, i VB. Hør eventuelt direkte på NRK p2 her. Tidligere utgaver av Abels tårn finner du lagret her.

Vi sees mandag morgen i Aud 1 i GSH!

Hilsen Halvor

Publisert 4. sep. 2015 08:56 - Sist endret 7. feb. 2020 17:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere