Bibliotekar. Nellik. Blogg. Barokk

Halvors fredagsmail:

"Welches sind zuerst die Fertigkeiten, die man von einem Bibliothekare verlangen muss? - Ordningsliebe, Fleiss und Humanität" (Julius Petzholdt, 1853)

Kjære HumSamere

Bibliotekarer

Kjenner du noen som er "opptatt av gode brukertjenester i bibliotek og gjerne har relevant erfaring. Har evne til å tenke smarte løsninger og har god systemforståelse. Er initiativrik, nysgjerrig og kreativ. Har gode samarbeidsevner og har høy grad av gjennomføringsevne"?

Det er lyst ut stilling som spesialbibliotekar i Seksjon for publikumstjenester. Arbeidsområder er: "Skranke- og veiledningsvakter. Bidra i den videre utviklingen av publikumstjenester og tilpasning av Alma og Oria, i tett samarbeid med alle seksjoner i HumSam-biblioteket og UBs øvrige avdelinger. Andre løpende oppgaver i seksjonen".

Utlysingsteksten ligger her, søknadsfristen er 15. november. Spre budskapet!

Det blir også med det første lyst ut en stilling for bibliotekar i Seksjon for tilvekst og katalog.

Nellikrevolusjonen

Den såkalte nellikrevolusjonen fant sted i Portugal i 1974 - og markerte slutten på et mangeårig fascistregime og etter hvert også på de portugisiske koloniene. José María åpner mandag i første etasje i biblioteket i GSH en utstilling om denne våpenfrie revolusjonen.

José María har også en tekst på nettet - den ligger her.

Pål blogger

Pål L er en ikke ukjent stemme på biblioteknorge-listen. Nå har han tatt skrittet ut derfra og startet sin egen blogg - "Åpen vitenskap".

Siden oppstarten i sommer har det blitt ikke mindre enn 55 poster på bloggen som er "dedikert til nyhetskommentarer innen temaet åpen vitenskap og noen boktips i ny og ne".

GSH

Det er ikke noe særlig nytt om GSH-prosjektet akkurat nå. Eiendomsavdelingen jobber med saken, de gir lyd når de har noe å melde.

Vi har ikke i denne omgang grepet fatt i skrankeområdet. Det tar vi senere. Ledergruppeen ved UB og USIT hadde nylig et møte. På tampen tok jeg opp spørsmålet om USIT var interessert i et samarbeid mot publikum i biblioteket i GSH. Det var de, de skulle ta kontakt om saken. Spennende.

Alma - prøv deg!

Ellers går det i Alma for fulle mugger for tiden. Det nærmer seg med stormskritt stenging av Bibsys og nye tider. Dette blir veldig spennende!

De fleste av oss sitter i en skranke. Det blir en ny hverdag snart. Ønsker du å prøve deg, i en trygg simulert skrankesituasjon? Gå straks og med en gang, eller snart - enten alene eller sammen med en kollega - til rom 1223 i første etasje GSH og prøv deg i vår brukerlab. Anbefales!

Mediebudsjettet

Jeg håper alle har fått med seg vedtaket fra UiO-styret. Hvis ikke, les "Lederspalten" på UBs intranett: "Universitetsstyret sikrer forskningslitteratur. Universitetsstyret har vedtatt at frigjorte lønnsmidler skal brukes til UBs mediebudsjett for 2016."

Nøyaktig hva det betyr i kroner og øre, vet vi ikke ennå. Men det kommer. For de kommende årene er UB og UiO sentralt i dialog om varig økning.

Vernerunde

Det kom noen få innspill i den årlige vernerunden. De gjaldt i hovedsak klima og luft på kontorene i GSH. Vi griper nok en gang fatt i saken.

Kleve

I GSH er det et godt knippe små forskerkontorer - eller klever som de også kalles. Bruken av dem administreres av UB sentralt. Klever fordeles til stipendiater på overtid, pensjonerte professorer og gjesteforskere for ett semester av gangen.

Søknadsfristen for våren 2016 er 1. november, altså på søndag.

Kjenner du noen som kan være interessert? Søknad sendes inn via nettskjema. Retningslinjer for tildeling av klever er her.

Barokk

Kl 1215 braker det løs med barokkfiolin. barokkcello og barokklutt i GSH, Vestibylen. Det er med andre ord snart tid for Lunsj med kultur.

Allehelgens

Søndag 1. november er det allehelgensdag - en helligdag frem til festdagsreduksjonen i 1770. Feiringen på allehelgenskveld, som altså i år faller på en lørdag, har tatt seg opp igjen de senere årene her på berget, nå under betegnelsen "halloween", som kommer fra "all hallows eve" (eller "all saints eve").

Vi sees på mandag, med eller uten knask eller knep!

Hilsen Halvor

Publisert 30. okt. 2015 10:18 - Sist endret 25. sep. 2019 12:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere