Halvors fredagsmail: Nye penger, bibliotekarer, reiser mm.

«Reglerne for Anskaffelsen af Bøger til et Universitetsbibliothek maae vel hentes fra dettes Bestemmelse, som neppe kan være nogen anden end den, at stræbe at være eller saa snart som muligt at komme i Besiddelse af de viktigste og fortrinligste Værker og Skrifter fornemmeligen i de Videnskaber, som efter de for Universitetets gjældende Love offentligen skal fordrages, – saavidt de dertil anviste Midler ere tilstrækkelige» (Georg Sverdrup 1837)

Det blir mer penger på mediebudsjettet til neste år.

Kjære HumSamere

"Anviste Midler tilstrækkelige" 2016

Vi venter spent på hva vedtaket i UiO-styret 20. oktober om at "fakulteter og tilsvarende enheter skal bidra til medfinansiering av mediekjøp/faglitteratur", jfr UB-lederspalten 23. oktober, betyr i kroner og øre.

Men vi regner med at "de dertil anviste Midler (vil være) tilstrækkelige", slik at vi vil være "i Besiddelse af de viktigste og fortrinligste Værker og Skrifter".

Nye kolleger på gang

Det er i går lyst ut stilling som bibliotekar i Seksjon for tilvekst og katalog. Vi søker en medarbeider som er interessert i og gjerne har erfaring fra tilvekstarbeid, har interesse for metadataproduksjon, har analytiske evner og ser arbeidsoperasjoner i sammenheng, er initiativrik, nysgjerrig og kreativ og som har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.

Bibliotekarens daglige oppgaver vil hovedsakelig være knyttet til vårt tilvekstarbeid: "Nytt system vil føre med seg ny arbeidsflyt, gi muligheter for å se arbeidet med elektroniske og trykte ressurser i tettere sammenheng samt bane veien for innovative løsninger. Den som tilsettes i stillingen vil delta i dette omstillingsarbeidet. Skranke-, veiledningsvakter og kursvirksomhet inngår også i stillingen", som det heter i utlysingen.

Søknadsfristen er 22. november. Spre budskapet!

Jeg nytter også høvet til å minne om stillingen som spesialbibliotekar i Publikumsseksjonen.

Besøk

Det er fullt høstkjør nå. Oktober er en særdeles travel måned, i hvert fall målt i antall besøk i GSH. I oktober i år ble det over 76.000 inn i GSH (nesten 1000 mer enn oktober i fjor). Den travleste måneden er den vi har startet på nå, eksamen nærmer seg for studentene.

Jeg ser også at det lånes og returneres bøker i store mengder.

Takk til alle dere som gjør en stor jobb i travelheten!

Reise

Fra mandag av skal vi benytte et nytt reisebyrå for tjenestereiser. Alle skal ha fått mail om saken.

Mer om tjenestereiser kan du lese her.

Browzine

Som meddelt av Svein E i går, er nå Browzine tilgjengelig på web. Den har til nå vært å få som app for oss og våre brukere, les mer om det på UBs for-ansatte-sider her (fra jan 2014) og her (fra okt 2014).

Browzine gir deg oversikt over dine e-tidsskrifter, de du trenger i dine studier.

Open Access

Debatten går om Open Access. Uniforum har hatt flere artikler, den siste fra i går her - med lenker til tidligere oppslag.

Det går særlig i kvalitetssikring og økonomi. Uniforum-redaktøren har en leder om viktigheten av kvalitetssikring av alle vitenskapelige tidsskrift.

Se også artikler i Aftenposten her (UiO-medisinforskerne Brettheimer og Hem), her (Hannemyr), her (rektor Ottersen) og her (Forskningsrådet ved Hallen og CRIStin ved Bjerde) - hvor Brettheimer og Hem er skeptiske, men får motbør fra Hannemyr, rektor, Forskningsrådet og CRIStin. Også Lars Egeland ved HiOA ytrer seg i sin blogg.

Følg med!

GSH

Intet å melde på GSH-fronten i dag, vi avventer fortsatt Eiendomsavdelingen.

Alma

På Alma-fronten kan vi bare konstatere at nå er det ikke mange dagene igjen. Alt er så godt forberedt som det kan få blitt, overgangen er i gode hender, mange vil arbeide mye den første helgen vi er på lufta, og vi tar et personalmøte onsdagen etter - den 25. november.

Fredag

Vaffel & vitenskap i dag kl 1003 i VB handler om kalorier og hvor og hvordan man finner dem.

Den blir indisk raga i Lunsj med kultur i GSH-vestibylen kl 1215. Instrumentene er fiolin, harmonium, kontrabass og tablas.

Ha en fin fredag & helg.

Hilsen Halvor

Publisert 6. nov. 2015 08:59 - Sist endret 26. juli 2018 14:42

"Forskere vil ha nullmoms" er tittel på et tosiders oppslag i dagens Klassekampen. Bente A m.fl intervjues om mva på forskningstidsskrift: http://www.klassekampen.no/article/20151106/ARTICLE/151109920

Halvor Kongshavn - 6. nov. 2015 09:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere