Halvors fredagsmail: Nye for ansatte-sider. Alma. Konferanser. Kurs.

Illustrasjon: Wikimedia commons

Kjære alle sammen

Nye for-ansatte-sider

Jeg begynte en gang da jeg var ny her i 2008 med noe jeg kalte «Overbibliotekaren informerer» - en mail jeg sendte alle dann og wann pr e-post. Den endret navn til «Halvors fredagsmail» et drøyt år senere. Ikke før «Halvors fredagsmail» var etablert, ble den til en blogg på for-ansatte-siden. Men navnet ble beholdt.

Hvorfor denne korte historien? Jo, vi er tilbake der jeg startet. For-ansattesiden er nå blokkert for skriverier inntil de nye sidene lanseres 1. desember. Les mer om det nye her: nye-for-ansatte-side.

Derfor en veldig god gammeldags fredagsmail i dag.

Alma

«Alma» betyr «nærende». Som i «Alma mater» - «nærende mor» og som vi kjenner som betegnelse på «universitet».

Dagene står i Almas tegn, nytt og nærende. Nå er det like før. Brukerne våre er informert. Vi har overgangsplanene klare. T-skjorter leveres ut. Grønlund ryddes vekk. Blåskjermgravøl skjer på mandag. Det skal bli veldig godt å komme i gang.

Neste uke skjer overgangen. I cut-off-perioden tirsdag 17. til fredag 20. november blir det særskilte rutiner. Jeg minner om gårsdagens mail om saken fra Ida Z i går!

Alma-personalmøte

Etter at vi har vært gjennom en overgang og etter at vi har noen dagers erfaring med Alma, treffes vi på personalmøte onsdag 25. november kl 0830-1000 i aud 2 i GSH. På møtet er det først og fremst Alma som står på dagsorden.

Webdagene 2015

Anita P og Pål K fra HumSam har sammen med andre UB-kolleger vært på Webdagene 2015, «nettfolkets svar på Øyafestivalen». Rapport derfra kan du lese her: Postkort fra webdagene.

ECIL

Flere HumSamere har vært av gårde. Glenn KB og Øystein H har vært i Tallin, Estland på konferanse i regi av ECIL: European Conference on Information Literacy. De deler noen inntrykk her: Postkort fra ECIL.

Århus

Til uken reiser jeg til Århus på «NUAS Joint Conference 2015» (NUAS=Det nordiska universitets-administratörs-samarbetet). Temaet for konferansen er «Co-creating new learning environments: collaboration across expertise», med et særdeles GSH-prosjektrelevant program. Her kan du lese mer: nuas.org

Jeg stikker litt tidligere enn vanlig på onsdag og er tilbake fredag kveld. Det blir derfor heller ikke noen fredagsmail fra meg neste uke.

GSH

Før det har jeg sammen med Anne-Gry S og Svein E vært på to viktige møter.

Det første møtet er på mandag hvor vi skal møte USIT for diskutere mulig samarbeid om brukerstøttetjenester for IT i GSH.

Det andre møtet er tirsdag hvor den samme trioen skal møte Eiendomsavdelingens arkitekt Leif H, sammen med forskjellige eksterne konsulenter og arkitekt Beate E. Også Bente A stiller. Temaet er første etasje i GSH.

Ting skjer!

Lynkurs

USIT arrangerer også i år Lynkursdagene 7. og 8. desember. Her er det bare å møte opp i Helga Engs hus – ingen påmelding trengs. Programmet er innholdsrikt, det er garantert noe som passer for deg: lynkursdagene/2015-host/>

En av lynkursholderne er Glenn KB som 7. desember kl 1230-1315 holder et Oria-kurs.

Fredag og fargeblinde

I dag er det fredag den 13. og lønningsdag.

Dessuten er det dag for Lunsj med kultur i GSH kl 1215, klassisk musikk med vinnerne i Ungdommens musikkmesterskap: lunsj-med-kultur

Vaffel og vitenskap serverves som vanlig kl 1003 i VB og i NRK p2, i dag med temaet farger, opplevelse av farger og fargeblindhet: vaffel-og-vitenskap

Ha en fin dag og en god helg!

Beste hilsen Halvor (rødgrønn fargeblind)

Publisert 23. nov. 2015 12:31 - Sist endret 7. feb. 2020 17:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere