Halvors fredagsmail

"Det er (...) ikke så ofte jeg tenker på biblioteket, i hvert fall ikke på dette biblioteket. Biblioteket er først og fremst noe jeg bruker", sier Ellen Krefting ved gjenåpningen 3. februar om det "...helt uvurderlige universitetsbiblioteket her på Blindern".

Åpningsarrangement på Scene HumSam. Foto: Anita Lørdahl/UiO

Kjære HumSamere

Nye GSH

Ellen Krefting Foto: Sophie Barth/UiO

Vel blåst gjenåpningsmarkering, vel blåst første uke i de nye flotte lokalene i GSH! Jeg ser bare blide og smilende fjes - både blant brukere og blant våre egne. Ikke alt er helt på plass. Onsdag kom ny skilting på skranker og vegger mm i første etasje på plass. Og veldig snart kommer stolene som skal inne i tidsskrifttorget.

Det var hyggelige og relevante ord som kom fra både student- og rektorhold under åpningen. Jeg likte også Ellen Kreftings kåseri. Det har jeg fått lov til å publisere her, så da kan du som ikke var til stede få lese eller du som var der, kan lese det om igjen. Hun viste i kåseriet blant annet til denne stilige franske 50-tallsfilmen om bibliotek. Noe å vise på "Scene HumSam"?

Nå blir det snart full fart i underetasjen. Reolene der blir tømt om ikke så lenge, det betyr at rommet blir tomt og klar for ombygging ut over våren.

Onsdag viste jeg et knippe vitenskapelig ansatte fra forskjellige fakultet rundt. Det er veldig moro - og skaper stor begeistring.

Mandag og tirsdag får jeg besøk av lederne av de andre norske HumSam-søsterbibliotekene. Øverst på agendaen for mitt vedkommende består i å vise stolt rundt i GSH og på Sophus.

Sophus, skrivesenter, GSH

Det har vært diverse oppslag rundt om, her er hva jeg har fanget opp:

Vet du om mer? Få det inn med lenke i kommentarfeltet under.

Åpent og lyst i de nye lokalene i 1. etasje. Foto: Sophie Barth/UiO

Utstilling i første

Til åpningen har Lars L stått i spissen for utstillingen "Tekster gjennom tidene". Utstillingen har tre deler, den første med noen av våre eldste tekster, under tittelen "Oldtiden", er å finne i første etasje frem til 17. februar. Da fortsetter det med «Litteratur fra Østen» - før det hele avsluttes i mars med «Leviathan: fra 1651 til 2017».

Tekstene er i både original og digitalisert form. Ta en titt!

Utstilling i tredje

Også i tredje etasje står en utstilling. Den er om den russiske forfatteren Evgenij Zamjatin og hans dystopiske roman "Vi" fra 1920, i norsk oversettelse i fjor. Elisa S står bak. Utstillingen har stått noen uker, så om du ikke har vært innom - bør du gjøre det snart.

Skyld i "HumSam presenterer"

Første arrangement etter åpningen på "Scene HumSam" blir presentasjon av boken "Skandinaviske fortellinger om skyld og privilegier i en globaliseringstid". Boken handler om "skyldfølelse i en globaliseringstid: om skyld, makt og et aktivistisk humaniora", som det heter i presentasjonen. Den er redigert av Elisabeth Oxfeldt, professor i nordisk litteratur ved UiO. Vi vil få presentasjoner fra henne og tre andre forskere. Vår egen Anne Sæbø vil styre ordet sammen med Oxfeldt.

Det skjer på torsdag den 16. februar kl 14.

Årets bibliotek

Dette har vel alle fått med seg, men likevel:

Realfagsbiblioteket er - etter tredje nominering - endelig og vel fortjent blitt Årets bibliotek 2016! Vi gratulerer så mye!

Vandring og vertskap

"Etter ombyggingen vil vi ha rundt 1000 brukerarbeidsplasser i huset, to av fem etasjer vil være ubemannet. Med utgangspunkt i at det er et behov for mer tilstedeværelse av HumSam-ansatte i lokalene ønsker vi å innføre en ordning med faste vandrere fra og med vårsemesteret 2017", heter det på intranettsiden vår om vandrevakt og vandrefunksjon i GSH.

Jeg er selv en av vandrerne (hver mandag), iført en t-skjorte hvor det står "Spør meg". Det er veldig hyggelig og funker veldig bra! Jeg gleder meg til hver mandag og denne vakten. Ikke særlig hokus-pokus, vi vandrere tar en runde når vi har anledning.

Påls blogg

Pål L har bloggen "Åpen vitenskap". Siste bloggpost kom denne uken - og handler om MOOC. Vel verdt å følge med på!

De ti mest lånte

Alma gir muligheter for mange tall. Med god hjelp av Christine R i DigiT har jeg kommet frem til følgende mest utlånte bøker fra HumSambiblioteket, det vil si GSH og Sophus, etter oppstarten med Alma (antall førstegangsregistrerte lån i parentes), kun titler:

• Det kvalitative forskningsintervju (81)
  • Norway : society and culture (74)
  • Case study research : design and methods (73)
  • Tekstanalyse for samfunnsvitere (65)
  • Discovering statistics using IBM SPSS statistics : and sex and drugs and rock 'n' roll (57)
  • Spesialpedagogikk (54)
  • Introduksjon til samfunnsvitenskapene (53)
  • Introduksjon til statistisk analyse : regresjonsbaserte metoder og anvendelser (52)
  • Innføring i forskningsmetodologi (50)
  • Læreren med forskerblikk : innføring i vitenskapelig metode for lærerstudenter (47)
  • Tilpasset opplæring : intensjoner og skoleutvikling (47)

Flest norske, flest pensumbøker.

Personalmøte

Da er det straks personalmøte! Kom i Stort møterom nå kl 0830.

Fredag

Det er fredag og tid for Lunsj med kultur. Etter forrige fredags Bare Egil Band svinger vi oss videre med tango og gruppen "Cantango". Stedet er fortsatt vestibylen i GSH og tiden er kl 1215-1245.

På Realfagsbiblioteket og i NRK P2 blir det nå umiddelbart etter personalmøtet Vaffel og vitenskap om brødkniver og byssing av barn.

Hilsen Halvor

Publisert 10. feb. 2017 06:40 - Sist endret 22. okt. 2020 13:46

Har lagret nettsidene/oppslagene i en mappe på U:\Kommunikasjon i UB\Omtaler av UB. Legg gjerne inn der også om noen finner flere. Hilsen Dina

Dina Norborg - 14. feb. 2017 09:34

Nok en begeistret presentasjon av vår nye førsteetasje i GSH har UB ved UiA sin blogg "Bramseil" som 16. februar skriver om "Nytt rom og stil i Georg Sverdrups hus", inkludert mange flotte bilder.

Halvor Kongshavn - 2. mars 2017 12:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere