Fredagsblogg 17. januar (Juridisk bibliotek)

Domus Juridica er offisielt åpnet, med fest og feiring og politisk kunst som berører og utfordrer. Og hektiske dager for alle på jobb. Det utøves godt vertskap i bygget på en flott måte som legges merke til av publikum og kolleger i bygget. 

Faddergrupper på vei inn i biblioteket.

Faddergrupper på vei inn i biblioteket. Foto: Randi Halveg Iversby/UiO

Hvor skal jeg begynne? Kanskje med tidlige desemberdager da vi installerte oss på vår nye adresse Kristian Augusts gate 17. Aller første arbeidsdag på nytt sted, mandag 9. desember, da verdens beste kolleger Cecilia, Live og Helge hadde stått opp tidlig på morgenen og kom med flyttegrøt til oss. Det var omtanke som varmet! At Juridisk bibliotek nå er samlet i Domus Juridica er en begivenhet for hele UB. Og hyggelig er det å ønske kolleger velkommen innom, låne bort en kontorplass eller et multirom, og treffes på en annen måte enn før. 
Da vår nye dekan Ragnhild Hennum klippet snoren om morgenen mandag 6. januar var det en fryd å se studentene strømme opp trappa, forbi vår del av førstelinja og inn i biblioteket. Så morsomt å se at studentene med en gang tok biblioteket i bruk slik vi hadde tenkt. De første som brukte kollokviesofaene med skjerm inne i biblioteket koblet opp nattens Golden Globe-utdeling. Herlig å se at jusstudenter ikke bare leser. Sjakkbordet er i bruk hele tiden. Og det ser ut til at lånerne finner fram selv uten hyllemerking. Det er selvsagt en del ting vi bare ikke har rukket å få på plass. Men så er det også uendelig mye som er på plass, og det må vi både glede oss over og huske når det røyner på. 

Og så i går, den offisielle åpningen, med to statsråder, prorektor og mange gamle kjente fra alle årene vi har jobbet med prosjektet. Alle like blide. For meg, og sikkert mange andre, ble Marianne Heiers tale en sterk opplevelse. Kunst må som bibliotek og universitet være fri og uavhengig. Også av denne grunn er det riktig at nettopp hennes kunstverk er plassert i biblioteket. Plakaten som henger ved siden av inneholder sitater fra de statsløse og ureturnerbare personene hun omtalte i sin tale. Oppfordringen til jurister om å se utsatte grupper var klar. Når rettssaken er ferdig blir dokumentene samlet i monteren. Les gjerne dette fine intervjuet med Marianne Heier. 
Det er stas at bygget er så flott utsmykket med kunst, og all kunsten i kunstprosjektet er tilgjengelig for et offentlig publikum. Jeg blir ikke overrasket om mange kommer innom også for å se Marianne Heiers kunstverk. Del gjerne ut plakatene, vi har mange, og vis til tilgjengelig informasjon både om dette og de andre kunstverkene. 
Åpningen av Domus Juridica er også omtalt i Advokatbladet, og Aftenposten skrev om bygget og byutviklingen i Tullinkvartalet i går. 

Skjer det noe ellers i verden der ute? Det gjør det jo helt klart. Hanne er innom mye i lederbloggen. Cecilia blogger hver fredag, følg med der for et innblikk i mange spennende prosesser på Humsam. Like spennende er det på Medisinsk bibliotek og Realfagsbiblioteket som nå begge har Live som leder. Live jobber også intensivt med planlegging av læringsmiljøet i Livsvitenskapsbygget. Og så var det så hyggelig å ha Research Bazaar her nede i forrige uke, og etter det jeg forstår ble det et vellykket arrangement der fasilitetene her i DJ svarte til forventningene. Takk for samarbeidet til Elin S, Annika og Matthew. Vi ønsker slike arrangementer velkommen tilbake, og kanskje blir det flere, som Library Carpentry?

Andrea Gasparini har lært oss mye om UX og Design thinking. Og han fasiliterte en sagnomsust workshop om felles førstelinje for et drøyt år siden. 3. februar disputerer han. Jeg anbefaler å lese dette intervjuet med Andrea og en kollega. 

Neste uke starter vi opp med morgenkaffe og informasjonsutveksling tidlig mandag. Selv om vi nå er på samme sted så er det ikke ofte vi samles alle. Jeg foreslår at vi ser om det er behov for en kort samling rundt morgenkaffen, der vi kan informere hverandre om det som skjer og ting det er nyttig å vite. Det er ikke ledelsens møte spesielt, formålet er informasjon på tvers. 

Torsdag har vi satt opp personalmøte. Kanskje skal vi vurdere å endre disse møtene til mer temamøter, slik Humsam har gjort i høst? Jeg tar gjerne imot innspill. Korte internkurs håper jeg vi kommer igang med også. Neste uke har alle mulighet til å lære det aller viktigste for å bruke Teams. Sted: det store multirommet. 

Fakultetsfesten i går ble en veldig hyggelig avslutning på en strålende åpningsdag. 

Jeg ønsker alle en god helg!

Hilsen Randi

 

 

Av Randi Halveg Iversby
Publisert 17. jan. 2020 11:30 - Sist endret 17. jan. 2020 11:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere