Prosjektdag ved UB

FoU-gruppa inviterer til det første seminaret i arrangementsrekken hvor vi deler forsknings- og utviklingsprosjekter og inspirerer hverandre til å videreutvikle ideer og prosjekter. Dette første seminaret legger vekt på å dele av allerede eksisterende prosjekter, å arbeide med nye ideer og kanskje finne nye samarbeidspartnere.

Meld deg på innen 29. oktober

Program

09.45–11.50: UB forsker og utvikler – et innblikk i våre aktiviteter  

09.45 - 10.00: Velkommen og introduksjon

10.00 - 10.20: MusicLab

Solveig Sørbø, Matthew Good  og Alexander Refsum Jensenius

Om presentasjonen: MusicLab er et samarbeidsprosjekt mellom UB og RITMO og en pilot på åpen forskning ved UiO. Konseptet kombinerer live musikk, live forskning og vitenskapsformidling. Det er mye vi har fått til med MusicLab, men i slikt nybrottsarbeid støter man også på nye typer utfordringer. Hvor langt kan man trekke åpenheten?

10.20 - 10.40: UBs databaser og digital humaniora: nye muligheter med ny plattform

Anne Sæbø og Dan Michael Heggø

Om presentasjonen: I vår presentasjon gir vi en kort intro til UB-baser og viser hvordan vi har jobbet med å videreutvikle databasen Norsk litteraturkritikk på denne plattformen i samarbeid med fagmiljøet på ILN. Personer og verk skilles ut som entiteter og kobles mot digitalisert fulltekst fra NB slik at basen kan bli mer nyttig for digital humaniora, men også generelt mer brukervennlig.

10.40 - 11.00: Kompetanseprosjekt for forskningsdatahåndtering

Elin Stangeland og Annika Rockenberger

Om presentasjonen: Elin vil presentere siste nytt om kompetanseprosjektet. Gjennom prosjektet skal vi videreføre aktiviteter som hever kompetanse i forskningsdatahåndtering ved UiO. Dette gjør vi gjennom å etablere et kursopplegg i forskningsdatahåndtering for forskningstøtte og forskere ved UiO. Presentasjonen vil inneholde informasjon om erfaringer fra pilotkurs, planer for revidert innhold og ev. endringer i læringsformer

11.00 - 11.10: Pause 

11.10 - 11.30: Forsknings- og læringsnettverket "Hukommelse og fortelling"

Jose Maria Izquierdo

Om presentasjonen: Forsknings- og læringsnettverket "Hukommelse og fortelling" samler en internasjonal og tverrfaglig gruppe forskere som er dedikert til studiet av kulturminnet i samfunn med voldelig eller konfliktfull fortid i den spansktalende verden siden 1940. Vi snakker om "fortelling" i vid forstand som omfatter en lang rekke former for kulturell, fiktiv og diskursiv produksjon. Målet for nettverket er å oppmuntre til samarbeid mellom forskere som er en del av det, og organisere internasjonale konferanser eller seminarer relatert til spesifikke problemstillinger innen deres forskningsområdet. Jeg skal vise noen eksempler på dette samarbeidet hvor UBO har spilt og spiller en rolle.

10.30 - 11.50: Writing seen from in-between: The writing center and writing at UiO

David Burke

About the presentation: This presentation takes a brief look at writers' and instructors' experiences with writing and writing instruction at UiO, and discusses ways that the Writing Centre is positioned to support both from an in-between position

lyspære
Illustrasjon: Colourbox.no

11.50 –14.30: Prosjektideer og samarbeid

11.50 - 12:20: Lunsj 

12.20 - 12.40: Samarbeid om konferansebidrag: en suksesshistorie / Line Nybakk Akerholt

12.40 - 14.30 Arbeid ved tematiske rundebord

Har du en idé du ønsker finne ut om er god eller ei, ønsker du samarbeidspartnere, eller har du lyst til å henge deg med på et prosjekt, så er dette stedet.

Arrangør

FoU-gruppa på UB
Publisert 11. sep. 2019 15:42 - Sist endret 4. nov. 2019 14:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere