Aktuelle forskningssaker

Aman Chahal
Publisert 6. apr. 2020 14:04

Aman Chahal har forsket på hvordan en vannbasert gelé injisert i vevet rundt en tann, med den kroniske betennelsessykdommen periodontitt, kan stimulere og veilede stamcellene slik at de gjenoppbygger det ødelagte vevet.

Publisert 3. apr. 2020 11:03

Den menneskesentrerte tenkemåten vi har tuftet vår kultur på, har drevet jorda til randen av kollaps. Natursynet hos toneangivende filosofer som René Descartes har spilt en hovedrolle.

Image may contain: Blue, Spokesperson, Speech, News, Public speaking.
Published Apr. 3, 2020 10:07 AM

The Covid-19 crisis is exploited by Viktor Orbán to consolidate power and undermine democracy. The increasingly authoritarian Prime Minister has used the pandemic to further authoritarian ends. Democratic backsliding in Hungary has for long been a cause of concern for the European Union.

Hus med grantrær på taket
Publisert 31. mars 2020 15:41

I det rykende ferske dobbeltnummeret av Norsk antropologisk tidsskrift, synliggjør Nordisk laboratorium siste års fokus på nordiske hjem.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, team, samfunnet, smil, collage.
Publisert 31. mars 2020 13:01

De fleste jusstudentene ved UiO opplever at digital undervisning gir godt læringsutbytte, og de vil ha mer av det gode. De ønsker seg mer undervisning i sanntid og mer interaktiv digital undervisning, med flere muligheter for å stille spørsmål, diskutere og samarbeide, viser en ny rapport. Samtidig peker studentene på en rekke forhold de mener bør forbedres i den digitale undervisningen.

Frivillige syr til koronasmittede- Syria
Publisert 27. mars 2020 14:51

- Det kan hende vi finner ut at systemer som virker naturlige, egentlig bare er unødvendige konstruksjoner, sier Karen O’Brien. Professoren i samfunnsgeografi har forska på hva som skal til for at vi forandrer oss.

Pandemipodden
Publisert 25. mars 2020 18:46

Hvordan vil Kinas rolle i verden påvirkes av koronautbruddet? Hva har Covid-19 med kjøttproduksjon og avskoging å gjøre? Hør vår nye podcast!