Forskerprofiler

Publisert 26. okt. 2020 15:10

Det gjør inntrykk på Anne Spurkland å være i middagsselskap med eldre mennesker som hun vet har donert kroppene sine til forskning. Før eller siden ligger de døde på bordet hennes.

Publisert 13. mai 2020 12:46

Hun er blitt stoppet på gata av straffedømte som var glade for at hun var dommeren deres. Men da Benedikte Moltumyr Høgberg avsa sin dom om dagens studenter, ble det storm.

Foto av Ole Andreas Kvamme
Publisert 29. apr. 2020 11:53

Som mangeårig lærer har han lenge vært interessert i sammenhenger mellom samfunnsverdier og dannelse i skolen. Nå er Ole Andreas Kvamme spesielt opptatt av koblingen mellom verdier og klimakrisen.

Publisert 15. feb. 2020 11:59

Ole Martin Moen er blitt beskyldt for å være mer provokatør enn filosof. Likevel går forskeren igjen og igjen inn i vår tids aller mest kontroversielle temaer med liv og lyst.

Portrett av Kari Anne Bottegård Næss
Publisert 26. nov. 2019 15:37

Kari-Anne Bottegaard Næss bestemte seg tidlig for å bli lærer. En avgjørelse hun holdt hardnakka på inntil hun for vel et ti-år sia ga etter for intens overtalelse.

Publisert 23. okt. 2019 10:41

– Å mestre kritisk kildevurdering og forståelse av mangfoldige, og ofte motstridende informasjonskilder er avgjørende – i hverdag, utdanning og arbeid. Det dreier seg rett og slett om former for kompetanse som deltakere i et demokrati ikke kan fungere uten.

Publisert 2. okt. 2019 15:30

Faren sa jurist, fornuften sa journalist. Men etter hun møtte kjerringene i nord, valgte Marianne Lien å følge hjertet.

Portrett av Monica Melby-Lervåg
Publisert 13. aug. 2019 10:34

— Det å jobbe i feltet har gjort at jeg som forsker har vært opptatt av å bidra til at folk i praksisfeltet får kunnskap av høy kvalitet og pålitelige verktøy de kan bruke i jobbene sine, forteller Monica Melby-Lervåg .

Henter forslag fra Google
Publisert 23. juli 2019 10:14

Du kan like godt lære deg forkortelsen KI med en gang. For er det noe som kommer til å gjennomsyre samfunnet om få år, er det nettopp KI. Satsingen på kunstig intelligens har nylig gitt oss et omfattende universitets- og forskningssamarbeid, kalt NORA, med Klas Pettersen i førersetet.

Publisert 27. mai 2019 15:00

Veien til de gjeveste litteraturprisene begynte da Jan Grue innså at noen trodde han levde et tragisk liv.

Foto av Ida Hatlevik
Publisert 14. mars 2019 11:28

- Ironisk nok kan økt kvalitetskontroll virke mot sin hensikt, som jo er å skulle gi et bedre utdanningstilbud, forteller Ida Hatlevik. Selv vil hun helst forske på det som ikke er så lett å måle.

Publisert 13. mars 2019 10:09

Populisme og økonomisk kollaps truer med å mørklegge stadig mer av Latin-Amerika. Benedicte Bull nekter å legge lommelykta fra seg.