English version of this page

Agnete Fredriksen får Forskningsrådets innovasjonspris og gir prispengene til SPARK Norway

Forskningsrådet har offentliggjort at innovasjonsprisen går til gründer og vitenskapelig direktør Agnete Fredriksen i Vaccibody.

Bildet kan inneholde: ansikt, hår, øyenbryn, panne, hake.Innovasjonsprisen skal hedre forskningsbasert innovasjon. Områdedirektør for næringsutvikling og nyskaping i Forskningsrådet Anne Kjersti Fahlvik begrunner tildelingen med at «Vaccibody er et unikt eksempel på hvordan kombinasjonen av talent, et sterkt team og solide forskningsmiljøer som er bygget over lang tid, kan gi kunnskap som fører til innovative produkter i verdensklasse», les pressemeldingen på Forskningsrådets nettside

Prisen på 500 000 kroner er øremerket innovasjonsaktiviteter og prispengene har Agnete Fredriksen bestemt skal gå til SPARK Norway.
 

–Først vil vi gratulere Agnete og Vaccibody med en særdeles velfortjent pris, sier leder i SPARK Norway, Morten Egeberg. Det Agnete har utrettet med Vaccibody er en prestasjon som fortjener honnør, hun er en svært god rollemodell for andre entreprenører som driver med helserelatert livsvitenskap. Vi setter stor pris på å få prispengene. Pengene skal gå til de talentfulle akademiske innovatørene vi jobber med i SPARK Norway. Denne spesielle gaven vil vi forvalte i Agnetes ånd som en inspirasjon for våre SPARKees til å strekke seg enda litt lenger for å nå sine mål.

Agnete Fredriksen startet Vaccibody i 2007 sammen med veilederen sin professor Bjarne Bogen og professor Inger Sandli. Vaccibody utvikler DNA-baserte persontilpassede vaksiner rettet mot å behandle og forebygge kreft og smittsomme sykdommer. Tidligere i høst inngikk Vaccibody en global lisens- og samarbeidsavtale med Genentech, et selskap under den sveitsiske legemiddelgiganten Roche. Sammen skal de utvikle en DNA-basert individualisert neoantigen kreftvaksine.

Les om innovasjonsprogrammet SPARK Norway (på engelsk)

Publisert 25. nov. 2020 14:24 - Sist endret 20. apr. 2022 12:20