Enklere for forskere å dele biologiske og medisinske data (lenke nettsted KLINMED)

I dag har 11 biologiske og medisinske forskningsmiljøer startet BioMedData, et prosjektsamarbeid for at norske forskere enklere skal kunne dele forskningsdata.

Et av miljøene som er med i samarbeidet er NALMIN (Norwegian Advanced Light Microscopy Imaging Network) ved Det medisinske fakultet, UiO. Her forskes det på avansert lysmikroskopi.

Harald Alfred Stenmark. Foto:UiO

– For oss i NALMIN forventer vi at samarbeidet med BioMedData vil gjøre det enklere å dele og analysere data oppnådd ved avansert lysmikroskopi, sier professor Harald Stenmark.

Avansert lysmikroskopi gir ultrahøyoppløselige bilder av molekyler i mikroorganismer og cellekulturer.

BioMedData og livsvitenskap

Livsvitenskapelig forskning har en direkte relevans for samfunnet, og ligger til grunn for store deler av økonomien i Norge, inkludert oppdrettsnæringen. Covid-19-krisen har vist oss nettopp hvorfor det må være mulig for forskere å nyttiggjøre seg forskningsdata fra andre forskere og at de må være mulige å finne og bruke i videre forskning, samtidig som juridiske- og personvernmessige forhold overholdes. Dette vil BioMedData bidra til.

Les hele saken på KLINMEDs nettsider

Publisert 1. juli 2020 08:45 - Sist endret 1. juli 2020 10:22