Frokostmøte: Fra lab til litteratur, Ibsens verk – en snikinnføring i naturvitenskapen?

Norges store dramatiker Henrik Ibsen jobbet som farmasøytisk medhjelper på apotek samtidig som hans drøm om å bli forfatter begynte å spire frem. I Ibsens verk møter vi for eksempel flere leger og finner henvisninger til ny kunnskap fra forskningsfronten innen naturvitenskap, ja på en måte gir Ibsen oss en «snikinnføring» i realfag i sine verker.

Du møter biolog og forfatter, professor Dag O. Hessen ved Institutt for biovitenskap ved UiO; førsteamanuensis ved Senter for Ibsenstudier ved UiO Giuliano D'Amico; ordstyrer Linn Stalsberg; forfatter og professor emerita Drude von der Fehr ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk ved UiO; og professor ved Farmasøytisk institutt ved UiO Anne Gerd Granås.​​​​

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Meld deg på via Nationaltheatrets nettsider.

Vi serverer frokost fra kl. 07.30.

Hvor fikk Ibsen selv kunnskapen om nyvinninger innen naturvitenskap og hvor viktig var Ibsen for formidling av ny vitenskapelig innsikt? Hva kan korrekt, faglig research og skildringer av forskning ha å si for kvaliteten på et litterært verk? Har vi forfattere i dag som driver tilsvarende research og formidling gjennom skjønnlitteratur? Er framtidas Ibsen en robot med kreativ intelligens?

Nationaltheatret, UiO:Livsvitenskap og UiO:Realfag og teknologi
Publisert 25. mai 2018 11:25 - Sist endret 18. sep. 2018 13:23