Frokostmøte: Aniara – en reise i tid og rom

I krysningen mellom science fiction og forskning ønsker vi velkommen til frokostmøte om reiser i verdensrommet, befolkning og vekst på andre planeter og evigheten.

Arrangementet er gratis og åpen for alle. Vi serverer frokost serveres kl. 07.30.

Se opptak av arrangementet på Nationaltheatrets Facebookside.

Aniara er en refleksjon over det å være på reise, både i fysisk og i metafysisk forstand. En katastrofe som treffer jordkloden fører hele menneskeheten på flukt. Det ene stjerneskipet etter det andre setter fart mot verdensrommet. Målet er å finne nye steder å bo for de overlevende. Metoden er å kolonialisere planeter i og bortenfor vårt solsystem. Hva vet vi om livet i verdensrommet og muligheten for å leve her? Hvor lang er en evighet? Er muligheten for evig liv innen rekkevidde? Hva er det med denne lengselen ut og vekk?

Dagen før Aniara har på premiere på Nationaltheatret varmer vi opp med frokostmøte inspirert av forestillingen.

Frokostmøte er et samarbeid mellom UiO:Realfag og teknologi, UiO:Livsvitenskap og Nationaltheatret.

Du møter forskere fra astrofysikk, filosofi og psykologi. 

  • Ole Martin Moen, filosof og forsker ved UiO. Han ønsker å fryses ned når han dør, og vekkes opp igjen når teknologien er klar for det.
  • Øystein Elgarøy, astrofysiker og professor ved UiO. Hans fagfelt er kosmologi og han forsker på universets struktur og historie.
  • Anne Austad, førsteamanuensis ved VID Vitenskapelige Høgskole. Hennes fagfelt er blant annet religionspsykologi, og hun har skrevet om kontakt med de døde og meningen for de etterlatte.
  • Linn Stalsberg, journalist, forfatter og samfunnsdebatant og møtets ordstyrer.

Arrangør

Nationaltheatret, UiO:Livsvitenskap og UiO:Realfag og teknologi
Publisert 28. feb. 2018 09:01 - Sist endret 4. mai 2018 10:53