UiO:Norden

Forskning

Norden-satsingens viktigste kapital er engasjement fra etablerte og aktive forskere. Satsingen er forankret i bred ekspertise og sterke forskningsinteresser på UiO. I løpet av satsingsperioden skal UiO:Norden finansiere 11 tverrfaglige forskningsprosjekter.

Om UiO:Norden

 

Se Richard Sennett på NRK2

Lørdan 11. november kl.16:50 viser NRK2 Richard Sennetts innlegg og den påfølgende debatten fra UiO:Norden-konferansen "Global Challenges -Nordic Experiences".

 

Arrangementer

18 jan.
12:00, Rettshistorisk samling, 2. etasje DB
15 feb.

Kontakt oss

Nyhetsbrev

Studier

UiO har mange studietilbud for deg som er interessert i Norden som tema og område.

Les mer om våre studietilbud

Utlysninger

Aktuelle saker

  • digitalarkivet-hele-300 Prosjekt om Høyesteretts hemmelige voteringsprotokoller får støtte fra Fritt Ord 14. des. 2017

    Offentlighet og ytringsfrihet i Norden, 1815–1900 har fått midler fra Fritt Ord til transkriberingsprosjektet «Høyesterett, offentlighet og ytringsfrihet – de hemmelige voteringsprotokollene». Målet er å gjøre en viktig, men hittil ganske ukjent og vanskelig tilgjengelig kilde til norsk offentlighets- og ytringsfrihetshistorie tilgjengelig for forskning og allmennhet.

  • skandinavismen-vision-virkning Lansering av ny bok om skandinavismen på Schæffergården 8. des. 2017

    Boken "Skandinavismen. Vision og virkning" er redigert av Ruth Hemstad, Jes Fabricius Møller og Dag Thorkildsen. Artikkelsamlingen inneholder 13 bidrag, på engelsk, norsk, dansk og svensk, og drøfter en rekke ulike aspekter ved den pan-skandinaviske bevegelsen, fra begynnelsen til slutten av 1800-tallet.

  • drivhus-i-naerpes-finland Nytt nettverk for UiO:Nordens Ph.D-er og post.doctorer 7. des. 2017

    UiO:Nordens forskergrupper har et stort nettverk av Ph.D-stipendiater og post.doctorer knyttet til seg. I november møttes disse til et lunsjseminar som ble arnested for et nytt nettverk:

UiOs tverrfaglige satsinger

Følg oss på Facebook