God jul og godt nyttår fra UiO:Norden

Det har skjedd mye hos oss på UiO:Norden i 2019!

Fire personer som poserer foran juletre

Fra øverst venstre: Andrea Dale Wefring, Ellen Sofie Lauritzen, Tore Rem. Nederst med horn: Tor Erik R. Johnsen. Foto: UiO:Norden

Tore Rem er blitt ny direktør, Andrea Dale Wefring har gått inn i en 30% stilling som vitenskapelig assistent og Ellen Sofie Lauritzen har begynt som kommunikasjonsmedarbeider i 50%. Tor Erik Risvik Johnsen har sikret kontinuiteten i sitt vikariat som administrativ leder.

Vi er nå ferdige med vår siste store utlysning til tverrfaglige forskergrupper, og venter spent på beslutningen om tildeling på styremøtet i januar. Deretter håper vi på raske oppstarter i løpet av våren.

Med dette går UiO:Norden over i en ny fase. Et nytt grep fra vår side gjelder vår åpne utlysning av mindre midler til konferanser, seminarer, vitenskapelige assistenter, søknadsskriving eller annen relevant aktivitet. Her krever vi ingen egenfinansiering, men at prosjektene har Norden-tematikk, er tverrfaglige og holder god faglig kvalitet.

I tillegg satser vi på å bli mer utadvendte framover. Til våren begynner «UiO:Norden-samtalen» på Litteraturhuset. Der skal våre forskere sette i gang samtaler om aktuell Norden-tematikk.

Vi begynner 25. februar med «Nordiske tilstander: Hvor ble humaniteten av?». Innleder Thomas Hylland Eriksen har vært med i Nordic Hospitalities,in a Context of Migration and Refugee Crisis (NORDHOST). Som samtalepartnere får han Åsa Linderborg og Sturla Stålsett. UiO:Nordens direktør stiller som ordstyrer.

Merk dere også de andre datoene for vårens UiO:Norden-samtaler: 24. mars, 28. april og 26. mai. Vi kommer tilbake med mer informasjon om disse arrangementene.

Vi avslutter med å takke våre forskergrupper, tilknyttede forskere, venner, nysgjerrige, HF, universitetsledelsen og vårt styre for alle støtte og entusiasme gjennom dette året. En særlig takk til de av våre styremedlemmer som nå er ferdige med sine verv.

Vi i UiO:Norden ønsker dere alle en riktig fin julehøytid og et godt nytt år!

Tore Rem - Tor Erik R. Johnsen - Ellen Sofie Lauritzen - Andrea Dale Wefring

Av Tor Erik R. Johnsen