Ny kommunikasjonsrådgiver på UiO:Norden

Ellen Sofie Lauritzen skal jobbe med å synliggjøre satsingen.

Ellen Sofie sammen med bikkja Malva ute på gress

Foto: Anne Valeur

– Det er litt rart å være tilbake på Blindern, her har jeg ikke vært på en stund, sier Ellen Sofie Lauritzen.

Hun er oppvokst på Sagene i Oslo, og begynte å studere litteraturvitenskap og medievitenskap ved UiO i 2005. Samtidig ble hun «slukt» av studentavisa Universitas, først som journalist, deretter som redaksjonsleder.

– Det gikk nok litt ut over studiene, medgir Lauritzen, som hele veien har jobbet som journalist ved siden av.

Hun har også bodd noen år i utlandet: I 2007 forsøkte hun å lære seg spansk i Argentina («det gikk så där»). I 2010 reiste hun til Cape Town for å være utvekslingsstudent i ett semester, men ble værende i tre år, som frilansjournalist, før hun fløy videre, til New York, og en master i journalistikk- og kritikk ved New York University. Også det oppholdet ble lengre enn planlagt.

– Det er jo så utrolig mye å skrive om fra USA! Men jeg dro hjem igjen dagen etter at Hillary tapte presidentvalget i 2016. Da orket jeg ikke mer.

Siden har hun blitt værende i Oslo.

Lauritzen har bred erfaring som journalist, blant annet i Dagbladet, Dagsavisen, Morgenbladet og Dagens Næringsliv. Hun har også jobbet som redaktør i Forlaget Oktober, skrevet sakprosabok om date-apper, og er for tiden fast bokanmelder i DN.

–Hva skal du arbeide med?

–Hjelpe til med synliggjøringen av UiO:Norden, rett og slett, og få fram alt det spennende som foregår i prosjektene. Nå forsøker jeg å skaffe meg oversikt over hva som skjer framover, det er nok å ta tak i.

–Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

–Brygge kaffe, løpe halvmaraton og se United-kamper. He-he. Jeg leser mye, hører en del på podkaster, og ser «Succession» på HBO, men nå er jeg ferdig med den, så da har jeg startet på nytt. Dessuten går jeg på sirkeltrening på Myrens treningssenter, det er nesten som å være med i en sekt. En sirkel-sekt. Er også stolt eier av katten Alf, som tror han er en hund. Vi går ofte tur rundt i nabolaget på Torshov, han og jeg.

Publisert 21. nov. 2019 11:24 - Sist endret 31. mars 2020 13:18