STREAMES: Oppskriften på lykke

Mens vi sitter koronaisolert i hver vår sofa, kryper mørketida innover landet. Hva passer da bedre enn å undersøke hvorfor vi i Norden er så lykkelige?

Portrettbilder av deltakerne i UiO:Norden-samtalen

Arrangementet blir streama live på Facebook, det er ikke nødvendig med påmelding for å følge streamen.

Dette er et heldigitalt arrangement, det er ikke mulig å være publikum i salen.

Følg samtalen live

Få påminnelse om arrangementet og lenke til stream på mail

Er det mulig å måle lykke? Finnes det en oppskrift?

Igjen og igjen skårer nordiske land høyt på de internasjonale «lykkeindeksene». Sammen med Sveits er det gjerne Danmark, Norge og Finland som ender på topp. Sist finnene vant kåringen, førte det til store protester fra vårt nabofolk. De var ikke så lykkelige som verden ville ha det til, mente de selv.

Innledning ved Tori Loven Kirkebø

Vi lurer på hvordan vinnerne bruker slike undersøkelser i sin nasjonale omdømmebygging, ikke minst her i Norden. Tori Loven Kirkebø, forsker ved prosjektet «Nordic Branding», vil innlede om tallene bak lykkeindeksene, og hva de faktisk sier oss. Hva gjør det med oss her i Norden å måtte leve med stempelet som lykkeligst i verden?

Glad dame i skiutstyr kaster snø.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Samtale om lykke

Innledningen blir etterfulgt av en samtale om nordisk lykke mellom Tori Loven Kirkebø, Harald Eia og Ragnhild Bang Nes, ledet av UiO:Nordens direktør Tore Rem.

• Tori Loven Kirkebø er forsker ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo.
  • Harald Eia er programleder for NRK-programserien «Sånn er Norge». Der utforsker han hva som gjør Norge og Norden til verdens lykkeligste samfunn.
  • Ragnhild Bang Nes er lykkeforsker, og arbeider ved Folkehelseinstituttet og UiO.

Om UiO:Norden-samtalen

Dette arrangementet er en del av «UiO:Norden-samtalen», en arena for samtale om aktuelle nordiske spørsmål. Hver samtale innledes av forskere tilknyttet den tverrfaglige forskningssatsingen UiO:Norden ved Universitetet i Oslo. Gjennom månedlige arrangementer denne høsten vil vi løfte fram forskning som kan gi nye perspektiver både på dagsaktuelle emner og på vår felles historie.

Bildet kan inneholde: logo, grafikk, font, sirkel.

UiO: Norden
Publisert 27. okt. 2020 13:06 - Sist endret 24. nov. 2020 19:07