AVLYST! Oppskriften på lykke

AVLYST som tiltak for å hindre smitte av koronaviruset. Er det mulig å måle lykke? Finnes det en oppskrift?

Bildet kan inneholde: person, ansikt, mennesker, ansiktsuttrykk, hode.

Arrangementet er en del av «UiO: Norden-samtalen», en ny arena for samtale om aktuelle nordiske spørsmål.

Igjen og igjen skårer nordiske land høyt på de internasjonale «lykkeindeksene». Sammen med Sveits er det gjerne Danmark, Norge og Finland som ender på topp. Sist finnene vant kåringen, førte det til store protester fra vårt nabofolk. De var ikke så lykkelige som verden ville ha det til, mente de selv.

Innledning ved Tori Loven Kirkebø

Vi lurer på hvordan vinnerne bruker slike undersøkelser i sin nasjonale omdømmebygging, ikke minst her i Norden. Tori Loven Kirkebø, forsker ved prosjektet «Nordic Branding», vil innlede om tallene bak lykkeindeksene, og hva de faktisk sier oss. Hva gjør det med oss her i Norden å måtte leve med stempelet som lykkeligst i verden?

Bildet kan inneholde: mennesker i naturen, jumping, lykkelig, himmel, vend (akrobatisk).

Samtale om lykke

Innledningen blir etterfulgt av en samtale om nordisk lykke mellom Tori Loven Kirkebø, Harald Eia og Ragnhild Bang Nes, ledet av UiO:Nordens direktør Tore Rem.

• Tori Loven Kirkebø er forsker ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo.
  • Harald Eia er programleder for den nye NRK-programserien «Sånn er Norge». Der utforsker han hva som gjør Norge og Norden til verdens lykkeligste samfunn.
  • Ragnhild Bang Nes er lykkeforsker, og arbeider ved Folkehelseinstituttet og UiO.

Om UiO:Norden-samtalen

Hver samtale innledes av forskere tilknyttet den tverrfaglige forskningssatsingen UiO:Norden ved Universitetet i Oslo. Gjennom disse månedlige arrangementene vil vi løfte fram forskning som kan gi nye perspektiver både på dagsaktuelle emner og på vår felles historie.

UiO:Norden
Publisert 6. feb. 2020 15:53 - Sist endret 31. mars 2020 14:00