AVLYST! Skjermfrykt: Hvorfor er voksne så redd for barns skjermbruk?

Og hva sier forskningen om barn, skjerm og utvikling?

Bildet kan inneholde: person, ansikt, ansiktsuttrykk, mennesker, tekst.

I en stor og representativ undersøkelse sier over halvparten av alle norske foreldre at de er veldig bekymret for at barnet dere skal bruke Internett, mobil og dataspill for mye. Faktisk er norske foreldre mye mer redd for skjermbruk enn for barnas helse, personvern – og om de skal drikke alkohol, ta narkotika eller ha sex. UiO:Norden-prosjektet «Living the Nordic Model», ledet av professor i medievitenskap Elisabeth Staksrud, har analysert funnene i undersøkelsen. Staksrud vil innlede til UiO:Norden-samtale om foreldres bekymring for barn og unges skjermbruk. Hvorfor er voksne så redd for skjerm? Og særlig for hvordan skjermen påvirker deres barns oppvekst?

Innledningen blir etterfulgt av en samtale mellom Staksrud, Øystein Gilje og forfatter, journalist - og bekymret forelder - Bjørn Gabrielsen, som er aktuell med boka «Skjermslaver». Vi vil se nærmere på teknologiens kulturelle og kanskje også kognitive konsekvenser. Hva sier forskningen om barn, skjerm og utvikling? Hva vet vi egentlig om konsekvensene av barn og unges skjermbruk på skolen og i hjemmet, nå og på sikt?

• Elisabeth Staksrud er professor i medievitenskap, og har særlig forsket på barn og ungdoms bruk av Internett
  • Øystein Gilje er førsteamanuensis i pedagogikk, med digitalisering og læring som spesialfelt.
  • Bjørn Gabrielsen er forfatter og journalist, aktuell med boka «Skjermslaver», om hva skjermene gjør med oss.
  • Ordstyrer Tore Rem er direktør for UiO:Norden.

Om UiO:Norden-samtalen

«UiO: Norden-samtalen» er en ny arena for samtale om aktuelle nordiske spørsmål. Hver samtale innledes av forskere tilknyttet den tverrfaglige forskningssatsingen UiO:Norden ved Universitetet i Oslo. Gjennom disse månedlige arrangementene vil vi løfte fram forskning som kan gi nye perspektiver både på dagsaktuelle emner og på vår felles historie.

UiO:Norden
Publisert 17. feb. 2020 14:51 - Sist endret 27. apr. 2020 16:59