English version of this page

Aktuelle saker

Foto av elever i klasserom. Elevene sitter vendt mot lærer.
Publisert 12. nov. 2019 12:25

Norge topper jevnlig internasjonale rangeringer over hvilke land det er best å være barn i. Likevel får Norge kritikk av FNs Barnekomité.

Malcolm Langford
Publisert 20. juni 2019 10:21

Langford får prisen for sitt bidrag til å utvikle studentaktiviserende læringsmetoder for jusstudenter, og for å legge til rette for å dreie utdanningen ved Det juridiske fakultet i en digital retning.

Nordisk dame i vikingklær på fremsiden av forskningsmagasinet Apollon
Publisert 10. mai 2019 16:39

Det siste nummeret av forskningsmagasinet Apollon har Norden som tema, med seks siders oppslag om 'Merkevaren Norden'

Portrett av Andreas Mørkved Hellenes
Publisert 9. mai 2019 11:28

Andreas Mørkved Hellenes forsvarte sin avhandling 'Sverige i Frankrike: sosialt laboratorium eller søttenhundretallssalong?' 12. april.

Portrett av Professor Malcolm Langford
Publisert 20. aug. 2018 11:32

Professor Malcolm Langford kritiserer NUPI-forsker Nils Schia for å glemme de kritiske spørsmålene i sin analyse av norsk utenrikspolitikk.

Publisert 20. aug. 2018 11:22

Nordic Branding får støtte til tre større arrangement i 2018 og 2019 av det nye prosjektet ReNEW.

Bombe som eksploderer på mark
Publisert 19. apr. 2018 09:49

Kan Norges reaksjon på Tyrkias bruk av makt i Syria påvirke hvordan vi oppfattes av verden?

Publisert 29. nov. 2017 14:25

I et brev sendt til Stortingspresidenten 29. november skriver 17 jusprofessorer fra Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø at Stortingets ordning for valg til Nobelkomiteen må gjennomgås i lys av Nobels testament.

Publisert 6. nov. 2017 11:22

Forskere på Nordic Branding har blitt tildelt støtte fra det svenske forskningsrådet til prosjektet "The Scandinavian rights revolution: Individual rights, civil society mobilization and democratic change". Prosjektet, som vokste ut av Nordic Branding, har en ramme på tre år og vil gå inn i arbeidet med pilaren "Rights and Democracy".

Publisert 26. jan. 2017 10:57

Institutt for offentlig rett ved UiO har publisert en artikkel om "Nordic branding" som beskrives prosjektets bakgrunn og formål.