Podkast: Norden i verden 2020

Den nordiske modellen beundres og misunnes internasjonalt og det nordiske brukes som merkevare for å selge både politikk og møbler. Men i løpet av 2020 slo det enhetlige bildet av de nordiske landene sprekker, da koronapandemien rammet. Universitetsplassen LIVE tok saken opp til debatt med Hilde Sandvik, programleder i podkasten Norsken, svensken og dansken og nestleder i Foreningen Norden, samt UiO: Norden-forskerne Malcolm Langford og Sunniva Engh. 

Bilde av Hilde Sandvik, Sunniva Engh og Malcolm Langford som snakker om hvordan Norden oppfattes i verden, i podkasten Universitetsplassen LIVE.

Hilde Sandvik, Sunniva Engh og Malcolm Langford snakket om hvordan Norden oppfattes i verden, i podkasten Universitetsplassen LIVE. Foto: Jarli & Jordan/UiO

Les mer om dette på nettsidene til Institutt for arkeologi, konservering og historie (IAKH).

Hør hele samtalen mellom Malcolm Langford, Sunniva Engh, Hilde Sandvik og programleder Sondre Hølås: Norden i verden 2020.

Du kan også se videoopptak av sendingen.


Universitetsplassen er en forskerbasert podkast om samfunnet produsert av Universitetet i Oslo. Her møtes både unge og erfarne forskere for å snakke om det de mener er viktig og aktuelt, sammen med gjester fra norsk samfunnsliv. 

Du finner Universitetsplassen i alle podkastapper, inkludert iTunes/Apple podcasts og Spotify


UiO:Norden er en verdensledende satsing på Norden-forskning ved Universitetet i Oslo. Satsingen har vært i drift siden 2016 og har som mål å samle forskere med gode prosjekter fra flere fagfelt innen humaniora, samfunnsvitenskap, medisin og naturvitenskap som søker å fremskaffe ny viten om det nordiske i en internasjonal kontekst.

Publisert 14. okt. 2020 20:08 - Sist endret 14. okt. 2020 20:10