English version of this page

Aktuelle saker

• Klimagassregnskapet for UiO er klart 12. juni 2019 11:30

Den 21. mai ble UiOs aller første komplette klimagassregnskap presentert i Realfagsbiblioteket. Samtidig ble Rektors utfordring lansert, der studentene oppfordres til å komme opp med gode ideer frem til 1. oktober. Også ansatte kan komme med innspill, men for dem er tiden knapp – med frist 14. juni.

• halvor-formidlerkonkurranse UiO-stipendiat vann formidlingskonkurranse 22. mai 2019 14:49

Batteriforskar Halvor Høen Hval gjekk til topps då forskarar skulle presentere forskinga si på tre minutt.

• tanja-winther-660 Hvordan skape en sosialt rettferdig energiomstilling? UiO leder nytt FME-senter 21. mai 2019 11:42

Samfunnet står ovenfor store utfordringer i omstillingen til et lavutslippssamfunn. Det er mye oppmerksomhet rundt hvilke teknologier som skal til for å oppnå utslippskutt og omstilling. Samtidig øker bevisstheten rundt at innføring av nye energitiltak og -teknologier kan bidra til å forsterke sosial ulikhet.

• havbilde-bredde-700 Grønn innovasjon på tvers 5. mai 2019 10:43

Nytt forskningssenter tar sikte på å bli en arena for samhandling og kunnskapsutveksling mellom næringslivet og det offentlige, i arbeidet for en grønn omstilling av norsk økonomi .

• Universitetet i Oslo blir med i Smartgridsenteret 2. mai 2019 14:05

Gjennom UiO:Energi blir Unversitetet i Oslo medlem av Smart Grid senteret. The Norwegian Smartgrid Centre er et nasjonalt kompetansesenter for smartgrid. Virksomheten omfatter forskning, undervisning, test- og demoprosjekter, næringsutvikling og kommersialisering.

• 2-energistystemer_original Universitetet i Oslo blir med i Smartgridsenteret  4. apr. 2019 09:44

UiO blir medlem i Smartgridsenteret som er en medlemsforening for FoU-institusjoner, bedrifter, organisasjoner og offentlig virksomhet som ønsker å arbeide for foreningens mål.

• urban-future-conference The world's most enthusiastic CityChangers meet in Oslo in May 2019 3. apr. 2019 16:18

URBAN FUTURE Global Conference (UFGC) is Europe's largest conference on sustainable urban development, and more than 3000 CityChangers will meet in Oslo on May 22nd-24th. UiO is an official partner of the conference, and all our staff and partners get a significant discount if they sign up before April 30th.

• trikk_660 Trenger mer aktiv boligpolitikk for å få ned bilbruk 5. feb. 2019 09:53

CO2-utslippene i Oslo og Akershus skal ned med 50 prosent innen 2030. For at flere skal gå, sykle eller velge kollektivt, er det viktigere å satse på stedene dit folk reiser til, enn der de bor, ifølge en masteroppgave ved ISS.

• Tildeling av såkornmidler våren 2019 24. jan. 2019 08:58

UiO:Energi har tildelt såkornmidler til syv nye tiltak for å styrke og støtte bærekraftig energirelatert forskning.

• Utlysning:Støtte til internasjonale reiser og samarbeid 21. jan. 2019 10:35

UiO:Energi lyser ut støtte til internasjonalisering. Det kan søkes om kortere utenlandsopphold for masterstudenter, stipendiater, postdoktorer og forskere innen fagområdet energi eller om å få internasjonale forskere/studenter til UiO.

Ph.d stipendiat Elisabeth M.C. Svennevik fikk tildelt stipend i 2017, les hva hun brukte midlene på her.

Mer ...

03 sep.