English version of this page

Aktuelle saker

• Bildet kan inneholde: person, ansikt, panne, hår, nese.
    Masteremne om bærekraftig energiomstilling 20. okt. 2022 07:34

Til våren tilbyr UiO:Energi et tverrfaglig emne på masternivå som gir innsikt i energiomstillingen og hva som skal til for å nå målene i Paris-avtalen. Emnet er åpent for studenter på tvers av alle studieretninger. I forelesningsrekka finner vi bidrag fra flere kjente fagmiljøer fra UiO og energisektoren.

• Bildet kan inneholde: font.
    Såkornmidler baner vei for nytt populært emne 17. okt. 2022 10:31

UiO:Energi har en løpende utlysning ut 2022 for såkornmidler til utvikling av emner på bachelor og masternivå innenfor temaområdet bærekraftig energi og energiomstilling. Et av emnene som har mottatt finansiering av ordningen er MEVIT2615 – Framing the environment in media and communication studies. Emnet går for første gang denne høsten og er helt fullbooket.

• Bildet kan inneholde: himmel, elektrisitet, tre, overhead kraftledning, linje.
    Tverrfaglig sommerstipend i regi av UiO:Energi en suksess 17. okt. 2022 10:13

20 studenter fordelt på 16 ulike forskningsprosjekter deltok på UiO:Energi sommerprosjekter denne sommeren. Her fikk studenter mulighet til å prøve seg som forskere i tverrfaglig samarbeid. Simon Schrader fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, en av studentene som deltok sommeren 2021, har nå fått sitt arbeid publisert i tidsskriftet Energy Economics.

• getty-solceller-forsidebilde-16-9-format-(artikkelbilde-topp)-1000-562pix
    UiO:Energi blir UiO:Energi og miljø 12. okt. 2022 14:49

Den tverrfaglige satsingen UiO:Energi videreføres fra 2023 til 2027, med en bredere tematikk som også inkluderer klima og miljø. Det vedtok Universitetsstyret i dag.

• Fire nye tematiske faggrupper tildelt midler fra UiO:Energi 12. okt. 2022 14:48

Prosjekter knyttet til vindkraft, karbonfangst- og lagring, solceller og bærekraftig omstilling har hver fått 4 millioner kroner til forskningsarbeid over to år.

• Eit bilete av to kvinner som går gjennom ei svingdør.
    Vinnarane av utdanningsprisen: – Me deler lidenskapen og interessa for fornybar energi 2. sep. 2022 10:43

Matylda N. Guzik, Sabrina Sartori og Marianne Zeyringer har saman etablert ei masterutdanning i fornybare energisystem på Institutt for teknologisystem på Kjeller. No har alle tre blitt premierte med UiOs utdanningspris.

• Bildet kan inneholde: sky, himmel, atmosfære, dagtid, anlegg.
    Det skal gjøre en forskjell på UiO 23. aug. 2022 08:13

Takk til de mange studentene og kollegaene som har engasjert seg i debatten om hvordan vi styrker klima-, miljø og bærekraftarbeidet på universitetet fremover. Nå er tiltaksplanen som skal følge klima- og miljøstrategien vedtatt!

• Bildet kan inneholde: person, hår, leppe, hake, frisyre.
    UiOs Bærekraftpris for beste masteroppgave 2022 17. aug. 2022 13:39

Sindre Brennhagen (Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk), Astrid Bragstad Gjelsvik (Institutt for geofag) og Laura Genet Marano (Senter for utvikling og miljø) er vinnerne av UiOs Bærekraftpriser for beste masteropppgave.

• Foto av oljeplattformen Edvard Grieg i sjøen.
    Statoil 50 år: Hvem har styrt det norske oljeeventyret – staten eller Statoil? 17. aug. 2022 11:34

PODKAST: I 1972 etablerte Norge et statlig oljeselskap. Hvilke interesser har Statoil – i dag Equinor – tjent, og hvem har makten i norsk oljepolitikk?

• Bildet kan inneholde: miksekonsoll, lydutstyr, elektronisk instrument, underholdning, deejay.
    Podkast: Norsk batterisatsing – et nytt industrieventyr? 12. aug. 2022 13:41

Batterier er helt sentrale for det grønne skiftet, enten det gjelder elektrifisering av transportsektoren eller lagring av sol- og vindenergi. Norske batterifabrikker er på vei, og mange snakker om «det nye industrieventyret». Men hvor realistisk er dette? Og hvor grønn er batteriproduksjonen egentlig?

Mer ...

Ingen kommende arrangementer