English version of this page

Aktuelle saker

• UiO:Energi søker studenter til masteremne i energi og bærekraft 9. aug. 2018 15:35

Ønsker du å forstå energi og bærekraft på tvers av disiplinene? Meld deg på det tverrfaglige masteremnet Energi4010: Bærekraftige Energisystemer og få en innføring i sammenhengen mellom energi, miljø og klima.

• Sommerstipend fra UiO:Energi 28. juni 2018 10:13

I løpet av de neste månedene skal fem studenter arbeide på forskningsprosjekter med sommerstipend fra UiO:Energi. Sommerstipendene er et tiltak som skal gi studenter på UiO muligheten til å arbeide på forskningsprosjekter knyttet til energi og bærekraft.

• hovedbilde.png-(width940) Miljøhovedstad 2019 – UiO er med! 14. mai 2018 10:32

Oslo er kårets til europeisk miljøhovedstad 2019 og inviterer næringsliv, organisasjoner og kunnskapsmiljøer til å bli støttespillere og samarbeidspartnere. UiO vil selvsagt være med på denne dugnaden og har nylig levert søknad om å bli offisiell samarbeidspartner.

• Call for nominations to Alf Bjørseth’s inspiration prize 4. mai 2018 11:10

The second annual prize will be awarded on June 12th 2018.

• energygrid2 Fremtidens energiutdanning 19. mars 2018 09:17

Frank Eliassen og Yan Zhang ved Institutt for informatikk ved UiO, har utviklet et emne om hvordan informasjons- og kommunikasjonsteknologi kan bidra til å løse energi og klimautfordringene. Med seg på laget har de et stort team av gjesteforelesere fra industri og forvaltning.

• sakorn.png Tildeling av såkornmidler våren 2018 14. mars 2018 09:39

UiO:Energi har tildelt såkornmidler til ni nye tiltak for å styrke og støtte bærekraftig energirelatert forskning og utdanning.

• Har tilsatt ny direktør for UiO:Energi 13. mars 2018 10:55

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Vebjørn Bakken som direktør for UiOs tverrfaglige satsing til fremme av nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer, UiO:Energi.

• Utlysning av midler til innovasjon 25. jan. 2018 11:39

Universitetet i Oslo (UiO) utlyser for tredje gang innovasjonsmidler til verifisering. For 2018 er det avsatt 9 mill. kroner til tidligfasestøtte til verifisering med snarlig oppstart.

• Luftlommene i kritt kan være et godt sted for CO2-lagring – men ikke i Nordsjøen 19. jan. 2018 08:46

Flere forskere har tidligere foreslått CO 2-lagring både i havet og i geologiske formasjoner – det er det siste Anne Schad Bergsaker har konsentrert seg om. Da trengs porøse og gjennomtrengelige steiner, men også tett stein som fungerer som forsegling.

Kritt peker seg ut som interessant å lagre i fordi det er så porøst. Det finnes også mange steder, ikke minst i Ekofistfeltet et av Norges største og eldste oljefelt.

• klimajournalistikk-660x400 Hvordan blir klimaendringene skildret i mediene? 8. jan. 2018 10:57

I den senere tid har vi sett en endring fra fokus på dramatiske konsekvenser av klimaendringer til større fokus på teknologiske løsninger. Men ruster dette oss til å delta i arbeidet for en klimavennlig framtid?

Mer ...

Ingen kommende arrangementer