Aktuelle saker

Publisert 26. okt. 2018 15:27

UiO:Energi lyser ut støtte til kortere utenlandsopphold for masterstudenter, stipendiater, postdoktorer og forskere innen fagområdet energi.

Publisert 19. okt. 2018 14:32

Sammen med Senter for teknologi, innovasjon og kultur organiserte UiO:Energi boklansering på realfagsbiblioteket av "Petroleum Industry Transformations: Lessons from Norway and Beyond".

Publisert 15. okt. 2018 15:20

Utlysing av såkornmidler for økt innsats innen energi- og energirelatert forskning fra UiO:Energi, høsten 2018

Publisert 15. okt. 2018 14:01

Oslo er kåret til Europeisk Miljøhovedstad i 2019, og den 25. september ble programmet for miljøhovedstadsåret lansert. Som en av seks utvalgte partnere fikk UiO muligheten til å presentere noen av våre planer under dette lanseringsarrangementet.

Publisert 12. okt. 2018 09:41

UiO:Energi , Handelshøyskolen BI og Institutt for Energiteknikk (IFE) inngår et samarbeid med de tre industriklyngene Subsea Valley NCE Energy Technology, NCE Smart Energy Markets og Solenergiklyngen. Ambisjonen med avtalen er å etablere tettere nettverk mellom industriklyngene og de akademiske institusjonene med mål om kunnskapsdeling og flere prosjektsamarbeid.

Publisert 9. okt. 2018 10:33
Publisert 29. aug. 2018 14:44

I løpet av sommeren har fem studenter arbeidet på forskningsprosjekter med sommerstipend fra UiO:Energi. Sommerstipendene er et tiltak som skal gi studenter på UiO muligheten til å arbeide på forskningsprosjekter knyttet til energi og bærekraft. Larry Parker, masterstudent på IFI, har fordypet seg i Blockchain teknologien, og hvordan denne kan bidra til et mer bærekraftig samfunn.

Publisert 29. aug. 2018 09:28

22 av UiOs energistudenter er nå i gang med masteremnet som skal gi dem kunnskap og verktøy for å bidra i energiomstillingen.

UiO:Energis logo
Publisert 28. aug. 2018 12:57

UiO:Energi lyser ut støtte til internasjonalisering. Det kan søkes om kortere utenlandsopphold for masterstudenter, stipendiater, postdoktorer og forskere innen fagområdet energi eller om å få internasjonale forskere/studenter til UiO.

Ph.d stipendiat Elisabeth M.C. Svennevik fikk tildelt stipend i  2017, les hva hun brukte midlene på her.

Publisert 9. aug. 2018 15:35

Ønsker du å forstå energi og bærekraft på tvers av disiplinene? Meld deg på det tverrfaglige masteremnet Energi4010: Bærekraftige Energisystemer og få en innføring i sammenhengen mellom energi, miljø og klima.

Publisert 28. juni 2018 10:13

Publisert 14. mai 2018 10:32

Oslo er kårets til europeisk miljøhovedstad 2019  og inviterer næringsliv, organisasjoner og kunnskapsmiljøer til å bli støttespillere og samarbeidspartnere. UiO vil selvsagt være med på denne dugnaden og har nylig levert søknad om å bli offisiell samarbeidspartner.

Publisert 4. mai 2018 11:10

The second annual prize will be awarded on June 12th 2018.

Publisert 19. mars 2018 09:17

Frank Eliassen og Yan Zhang ved Institutt for informatikk ved UiO, har utviklet et emne om hvordan informasjons- og kommunikasjonsteknologi kan bidra til å løse energi og klimautfordringene. Med seg på laget har de et stort team av gjesteforelesere fra industri og forvaltning.

Publisert 14. mars 2018 09:39

UiO:Energi har tildelt såkornmidler til ni nye tiltak for å styrke og støtte bærekraftig energirelatert forskning og utdanning.

Publisert 13. mars 2018 10:55

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Vebjørn Bakken som direktør for UiOs tverrfaglige satsing til fremme av nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer, UiO:Energi.

Publisert 25. jan. 2018 11:39

Universitetet i Oslo (UiO) utlyser for tredje gang innovasjonsmidler til verifisering. For 2018 er det avsatt 9 mill. kroner til tidligfasestøtte til verifisering med snarlig oppstart.

Publisert 19. jan. 2018 08:46

Flere forskere har tidligere foreslått CO2-lagring både i havet og i geologiske formasjoner – det er det siste Anne Schad Bergsaker har konsentrert seg om. Da trengs porøse og gjennomtrengelige steiner, men også tett stein som fungerer som forsegling.

Kritt peker seg ut som interessant å lagre i fordi det er så porøst. Det finnes også mange steder, ikke minst i Ekofistfeltet et av Norges største og eldste oljefelt.

Publisert 8. jan. 2018 10:57

I den senere tid har vi sett en endring fra fokus på dramatiske konsekvenser av klimaendringer til større fokus på teknologiske løsninger. Men ruster dette oss til å delta i arbeidet for en klimavennlig framtid?

Publisert 13. des. 2017 12:21

6. desember gikk årets CIENS-konferanse av stabelen. Samskaping for det grønne skiftet ble arrangert i samarbeid med Oslo kommune. Over 200 deltagere fra forskning, industri og forvaltning kom til Forskningsparken for å diskutere hvordan vi kan bidra til utviklingen av et samfunn som er både økonomisk, sosialt og miljømessig bærekraftig.

Publisert 13. des. 2017 12:20

Fredag 9. desember presenterte årets kull på masteremnet Bærekraftige Energisystemer prosjektoppgavene som de har arbeidet med gjennom høstsemesteret.

Publisert 13. des. 2017 12:20

UiO:Energi var tilstede på Norwegian - Brazilian Business and Science Week som fant sted i Sau Paulo i November.

Publisert 18. okt. 2017 10:10

After the official opening of MoZEES earlier this year the centers newly recruited PhDs  will meet at Lysebu in December to discuss their research projects and common goals.

Publisert 18. okt. 2017 10:05

To stipendiater fra Senter for materialvitenskap og nanoteknologi deltok i Forsker Grand Prix Oslo.

Publisert 18. okt. 2017 10:01

UiO:Energi dekker deltagelsen for studenter på årets Zerokonferanse