Aktuelle saker

Publisert 3. apr. 2020 08:40

UiO:Energi avsluttet nylig første tildelingsrunde for tematiske faggrupper (Thematic Research Groups) innen bærekraftig energi. Tre prosjekter fikk støtte. Stikkord: Sirkulær energi, optimal design av kraftproduksjon, og det grønne skiftet i oljeeksporterende land.

Bildet kan inneholde: miniature.
Publisert 17. mars 2020 12:20

Jobber du ved Universitetet i Oslo og ønsker å gi en internasjonal student muligheten til å gjennomføre et internship-prosjekt? UiO:Energi tilbyr økonomisk støtte til et begrenset antall  internship-prosjekter for innkommende studenter ved Universitetet i Oslo innen temaområdet bærekraftig energi.

Bildet kan inneholde: Diagram, Produkt, Sirkel, Font.
Publisert 12. juni 2019 11:30

Den 21. mai ble UiOs aller første komplette klimagassregnskap presentert i Realfagsbiblioteket. Samtidig ble Rektors utfordring lansert, der studentene oppfordres til å komme opp med gode ideer frem til 1. oktober. Også ansatte kan komme med innspill, men for dem er tiden knapp – med frist 14. juni.

Havvind
Publisert 5. mai 2019 10:43

Nytt forskningssenter tar sikte på å bli en arena for samhandling og kunnskapsutveksling mellom næringslivet og det offentlige, i arbeidet for en grønn omstilling av norsk økonomi.

Publisert 2. mai 2019 14:05

Gjennom UiO:Energi blir Unversitetet i Oslo medlem av Smart Grid senteret. The Norwegian Smartgrid Centre er et nasjonalt kompetansesenter for smartgrid. Virksomheten omfatter forskning, undervisning, test- og demoprosjekter, næringsutvikling og kommersialisering.

Publisert 3. apr. 2019 16:18

URBAN FUTURE Global Conference (UFGC) is Europe's largest conference on sustainable urban development, and more than 3000 CityChangers will meet in Oslo on May 22nd-24th. UiO is an official partner of the conference, and all our staff and partners get a significant discount if they sign up before April 30th.

Publisert 21. jan. 2019 10:35

UiO:Energi lyser ut støtte til internasjonalisering. Det kan søkes om kortere utenlandsopphold for masterstudenter, stipendiater, postdoktorer og forskere ved Universitetet i Oslo (UiO) innen fagområdet bærekraftig energi, eller om å få internasjonale forskere/studenter til UiO.

Ph.d stipendiat Elisabeth M.C. Svennevik fikk tildelt stipend i  2017, les hva hun brukte midlene på her.

Publisert 19. des. 2018 09:43

Like før juleferien presenterte årets tverrfaglige energistudenter prosjektoppgavene som de har arbeidet med gjennom dette semesteret. Denne høsten har studentene arbeidet med energiomstilling i Oslo kommune med særlig fokus på vare- og anleggsbransjen.

Publisert 19. okt. 2018 14:32

Sammen med Senter for teknologi, innovasjon og kultur organiserte UiO:Energi boklansering på realfagsbiblioteket av "Petroleum Industry Transformations: Lessons from Norway and Beyond".

Publisert 15. okt. 2018 14:01

Oslo er kåret til Europeisk Miljøhovedstad i 2019, og den 25. september ble programmet for miljøhovedstadsåret lansert. Som en av seks utvalgte partnere fikk UiO muligheten til å presentere noen av våre planer under dette lanseringsarrangementet.