Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: fontene, vann, himmel, vannfunksjon, dagtid.
Publisert 20. okt. 2020 17:19

UiO har fulgt opp og dels også gjennomført en rekke tiltak fra klimakuttplanen som ble lagt frem for styret i desember i fjor. – Nå intensiverer vi arbeidet med et forbedret klimaregnskap, et flyregnskap brutt ned på enhetsnivå, og en arbeidsgruppe som skal levere ny klima- og miljøstrategi, sier rektor Svein Stølen.

Publisert 31. aug. 2020 10:59

For første gang utlyser UiO:Energi midler til konvergensmiljøer innen bærekraftig energi. Det blir avholdt et informasjonsmøte om dette – med forsker-speed-dating – den 15. september. Deretter er det frist for å levere obligatorisk skisse den 30. oktober, mens endelig søknadsfrist forventes å bli 31. desember.

Publisert 3. apr. 2020 08:40

UiO:Energi avsluttet nylig første tildelingsrunde for tematiske faggrupper (Thematic Research Groups) innen bærekraftig energi. Tre prosjekter fikk støtte. Stikkord: Sirkulær energi, optimal design av kraftproduksjon, og det grønne skiftet i oljeeksporterende land.

Bildet kan inneholde: miniature.
Publisert 17. mars 2020 12:20

Jobber du ved Universitetet i Oslo og ønsker å gi en internasjonal student muligheten til å gjennomføre et internship-prosjekt? UiO:Energi tilbyr økonomisk støtte til et begrenset antall  internship-prosjekter for innkommende studenter ved Universitetet i Oslo innen temaområdet bærekraftig energi.

Bildet kan inneholde: Diagram, Produkt, Sirkel, Font.
Publisert 12. juni 2019 11:30

Den 21. mai ble UiOs aller første komplette klimagassregnskap presentert i Realfagsbiblioteket. Samtidig ble Rektors utfordring lansert, der studentene oppfordres til å komme opp med gode ideer frem til 1. oktober. Også ansatte kan komme med innspill, men for dem er tiden knapp – med frist 14. juni.

Havvind
Publisert 5. mai 2019 10:43

Nytt forskningssenter tar sikte på å bli en arena for samhandling og kunnskapsutveksling mellom næringslivet og det offentlige, i arbeidet for en grønn omstilling av norsk økonomi.

Publisert 2. mai 2019 14:05

Gjennom UiO:Energi blir Unversitetet i Oslo medlem av Smart Grid senteret. The Norwegian Smartgrid Centre er et nasjonalt kompetansesenter for smartgrid. Virksomheten omfatter forskning, undervisning, test- og demoprosjekter, næringsutvikling og kommersialisering.

Publisert 3. apr. 2019 16:18

URBAN FUTURE Global Conference (UFGC) is Europe's largest conference on sustainable urban development, and more than 3000 CityChangers will meet in Oslo on May 22nd-24th. UiO is an official partner of the conference, and all our staff and partners get a significant discount if they sign up before April 30th.