Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: Diagram, Produkt, Sirkel, Font.
Publisert 12. juni 2019 11:30

Den 21. mai ble UiOs aller første komplette klimagassregnskap presentert i Realfagsbiblioteket. Samtidig ble Rektors utfordring lansert, der studentene oppfordres til å komme opp med gode ideer frem til 1. oktober. Også ansatte kan komme med innspill, men for dem er tiden knapp – med frist 14. juni.

To studenter holder frem bærekraftsmåle ti og tretten.
Publisert 5. juni 2019 13:35

Det er ikke ofte at én enkelt students engasjement resulterer i et stort samarbeidsprosjekt mellom mange institusjoner og ett helt nytt studietilbud. Men det har blitt resultatet av innspillet vi fikk fra utvekslingsstudent Jennifer Vallee fra Canada.

Publisert 22. mai 2019 14:49

Batteriforskar Halvor Høen Hval gjekk til topps då forskarar skulle presentere forskinga si på tre minutt.

Tanja Winther
Publisert 21. mai 2019 11:42

Samfunnet står ovenfor store utfordringer i omstillingen til et lavutslippssamfunn. Det er mye oppmerksomhet rundt hvilke teknologier som skal til for å oppnå utslippskutt og omstilling. Samtidig øker bevisstheten rundt at innføring av nye energitiltak og -teknologier kan bidra til å forsterke sosial ulikhet.

Havvind
Publisert 5. mai 2019 10:43

Nytt forskningssenter tar sikte på å bli en arena for samhandling og kunnskapsutveksling mellom næringslivet og det offentlige, i arbeidet for en grønn omstilling av norsk økonomi.

Publisert 2. mai 2019 14:05

Gjennom UiO:Energi blir Unversitetet i Oslo medlem av Smart Grid senteret. The Norwegian Smartgrid Centre er et nasjonalt kompetansesenter for smartgrid. Virksomheten omfatter forskning, undervisning, test- og demoprosjekter, næringsutvikling og kommersialisering.

Publisert 4. apr. 2019 09:44

UiO blir medlem i Smartgridsenteret som er en medlemsforening for FoU-institusjoner, bedrifter, organisasjoner og offentlig virksomhet som ønsker å arbeide for foreningens mål.

Publisert 3. apr. 2019 16:18

URBAN FUTURE Global Conference (UFGC) is Europe's largest conference on sustainable urban development, and more than 3000 CityChangers will meet in Oslo on May 22nd-24th. UiO is an official partner of the conference, and all our staff and partners get a significant discount if they sign up before April 30th.

Publisert 5. feb. 2019 09:53

CO2-utslippene i Oslo og Akershus skal ned med 50 prosent innen 2030. For at flere skal gå, sykle eller velge kollektivt, er det viktigere å satse på stedene dit folk reiser til, enn der de bor, ifølge en masteroppgave ved ISS.

Publisert 24. jan. 2019 08:58

UiO:Energi har tildelt såkornmidler til syv nye tiltak for å styrke og støtte bærekraftig energirelatert forskning.

Publisert 21. jan. 2019 10:35

UiO:Energi lyser ut støtte til internasjonalisering. Det kan søkes om kortere utenlandsopphold for masterstudenter, stipendiater, postdoktorer og forskere innen fagområdet energi eller om å få internasjonale forskere/studenter til UiO.

Ph.d stipendiat Elisabeth M.C. Svennevik fikk tildelt stipend i  2017, les hva hun brukte midlene på her.

Publisert 8. jan. 2019 00:07

Equinor ASA og Universitetet i Oslo (UiO) har inngått en ny femårig samarbeidsavtale som innebærer at UiO får tilført 10 millioner kroner pr. år til og med 2023.

Publisert 7. jan. 2019 12:23

Oslo er Europas Miljøhovedstad i 2019. Fredag gikk den offisielle åpningen av stabelen i Rådhuset, og Oslo overtok stafettpinnen fra Nijmegen i Nederland.

Publisert 19. des. 2018 09:43

Like før juleferien presenterte årets tverrfaglige energistudenter prosjektoppgavene som de har arbeidet med gjennom dette semesteret. Denne høsten har studentene arbeidet med energiomstilling i Oslo kommune med særlig fokus på vare- og anleggsbransjen.

Publisert 26. okt. 2018 15:27

UiO:Energi lyser ut støtte til kortere utenlandsopphold for masterstudenter, stipendiater, postdoktorer og forskere innen fagområdet energi.

Publisert 19. okt. 2018 14:32

Sammen med Senter for teknologi, innovasjon og kultur organiserte UiO:Energi boklansering på realfagsbiblioteket av "Petroleum Industry Transformations: Lessons from Norway and Beyond".

Publisert 15. okt. 2018 15:20

Utlysing av såkornmidler for økt innsats innen energi- og energirelatert forskning fra UiO:Energi, høsten 2018

Publisert 15. okt. 2018 14:01

Oslo er kåret til Europeisk Miljøhovedstad i 2019, og den 25. september ble programmet for miljøhovedstadsåret lansert. Som en av seks utvalgte partnere fikk UiO muligheten til å presentere noen av våre planer under dette lanseringsarrangementet.

Publisert 12. okt. 2018 09:41

UiO:Energi , Handelshøyskolen BI og Institutt for Energiteknikk (IFE) inngår et samarbeid med de tre industriklyngene Subsea Valley NCE Energy Technology, NCE Smart Energy Markets og Solenergiklyngen. Ambisjonen med avtalen er å etablere tettere nettverk mellom industriklyngene og de akademiske institusjonene med mål om kunnskapsdeling og flere prosjektsamarbeid.

Publisert 9. okt. 2018 10:33
Publisert 29. aug. 2018 14:44

I løpet av sommeren har fem studenter arbeidet på forskningsprosjekter med sommerstipend fra UiO:Energi. Sommerstipendene er et tiltak som skal gi studenter på UiO muligheten til å arbeide på forskningsprosjekter knyttet til energi og bærekraft. Larry Parker, masterstudent på IFI, har fordypet seg i Blockchain teknologien, og hvordan denne kan bidra til et mer bærekraftig samfunn.

Publisert 29. aug. 2018 09:28

22 av UiOs energistudenter er nå i gang med masteremnet som skal gi dem kunnskap og verktøy for å bidra i energiomstillingen.

UiO:Energis logo
Publisert 28. aug. 2018 12:57

Publisert 9. aug. 2018 15:35

Ønsker du å forstå energi og bærekraft på tvers av disiplinene? Meld deg på det tverrfaglige masteremnet Energi4010: Bærekraftige Energisystemer og få en innføring i sammenhengen mellom energi, miljø og klima.

Publisert 28. juni 2018 10:13