UiO:Energi i Brasil

UiO:Energi var tilstede på Norwegian - Brazilian Business and Science Week som fant sted i Sau Paulo i November.

Vebjørn Bakken og Klaus Magnus Håland Johansen

Brasil er et meget viktig eksportmarked for norsk industri med over 100 norske selskaper etablert i landet innen mange ulike sektorer og teknologiområder. Av Norges 10 største selskaper har hele 6 av dem en betydelig tilstedeværelse i Brasil. For å styrke samarbeidet mellom de to landene ble det i november arrangert en felles norsk-brasiliansk Business and Science Week. I løpet av to uker ble det gjennomført hele 14 ulike arrangement i fire ulike brasilianske byer, på temaer som strak seg fra biodiversitet til elektrisitetsmarked til olje&gass.

Som en del av konferansen organiserte Universitetet i Oslo den 13. november en solenergi-workshop sammen med Innovasjon Norge, Norges forskingsråd og ikke minst FAPESP (regionalt brasiliansk forskningsrådet).  Seminaret ble besøkt av nær 100 personer fra universiteter, forskningsinstitutter og bedrifter i delstaten Sao Paulo i Brasil, og representert en unik mulighet for forskere og beslutningstakere til å diskutere solenergi og materialteknologi i de to landene. Det tar imidlertid tid å bygge internasjonalt samarbeid, og håpet er at dette bare er første workshop i en rekke. Samme uke som seminaret ble avholdt startet forøvrig Statoil og Scatec Solar arbeidet med en stor, ny solenergipark i det nordøstlige Brasil, hvilket selvsagt styrker muligheten for et godt norsk-brasiliansk samarbeid innen sol fremover.

Les mer om seminaret på  Morten Dæhlens Blogg

Publisert 13. des. 2017 12:20 - Sist endret 14. des. 2017 12:57