Publisert 22. nov. 2019 09:27

UiO: Energy finansierer utviklingen av tematiske forskningsgrupper (TRG) med sikte på å møte utfordringer knyttet til overgangen til mer bærekraftige energisystemer og samfunn.

Publisert 20. nov. 2019 14:28

Klimaendringene krever grønn omstilling. Hvordan kan forskning bidra til at den blir inkluderende og bærekraftig for både klima, økonomi og samfunn? UiO:Energi inviterer til konferanse hvor fagfolk fra inn- og utland stiller til debatt.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, murstein, vegg, skjønnhet, smil.
Publisert 12. sep. 2019 10:19

Maren Lervik og Eline Mannino fra juridisk fakultet og MatNat er fornøyde med å ha brukt sommeren på å samarbeide om et prosjekt tilknyttet hindringer til produksjon av vind- og solenergi.

Bildet kan inneholde: ungdom, begivenhet, samfunnet, design, samtale.
Publisert 11. sep. 2019 09:53

UiO:Energi ønsker å stimulere til studentaktiviteter som fremmer interesse og engasjement for energi- og energirelaterte spørsmål. Vi oppfordrer studentforeninger ved UiO til å søke!

Bildet kan inneholde: Diagram, Produkt, Sirkel, Font.
Publisert 12. juni 2019 11:30

Den 21. mai ble UiOs aller første komplette klimagassregnskap presentert i Realfagsbiblioteket. Samtidig ble Rektors utfordring lansert, der studentene oppfordres til å komme opp med gode ideer frem til 1. oktober. Også ansatte kan komme med innspill, men for dem er tiden knapp – med frist 14. juni.

Publisert 22. mai 2019 14:49

Batteriforskar Halvor Høen Hval gjekk til topps då forskarar skulle presentere forskinga si på tre minutt.

Publisert 2. mai 2019 14:05

Gjennom UiO:Energi blir Unversitetet i Oslo medlem av Smart Grid senteret. The Norwegian Smartgrid Centre er et nasjonalt kompetansesenter for smartgrid. Virksomheten omfatter forskning, undervisning, test- og demoprosjekter, næringsutvikling og kommersialisering.

Publisert 4. apr. 2019 09:44

UiO blir medlem i Smartgridsenteret som er en medlemsforening for FoU-institusjoner, bedrifter, organisasjoner og offentlig virksomhet som ønsker å arbeide for foreningens mål.

Publisert 3. apr. 2019 16:18

URBAN FUTURE Global Conference (UFGC) is Europe's largest conference on sustainable urban development, and more than 3000 CityChangers will meet in Oslo on May 22nd-24th. UiO is an official partner of the conference, and all our staff and partners get a significant discount if they sign up before April 30th.

Publisert 24. jan. 2019 08:58

UiO:Energi har tildelt såkornmidler til syv nye tiltak for å styrke og støtte bærekraftig energirelatert forskning.

Publisert 21. jan. 2019 10:35

UiO:Energi lyser ut støtte til internasjonalisering. Det kan søkes om kortere utenlandsopphold for masterstudenter, stipendiater, postdoktorer og forskere ved Universitetet i Oslo (UiO) innen fagområdet bærekraftig energi, eller om å få internasjonale forskere/studenter til UiO.

Ph.d stipendiat Elisabeth M.C. Svennevik fikk tildelt stipend i  2017, les hva hun brukte midlene på her.