Ny utlysning: Konvergensmiljøer innen bærekraftig energi

For første gang utlyser UiO:Energi midler til konvergensmiljøer innen bærekraftig energi. Det blir avholdt et informasjonsmøte om dette – med forsker-speed-dating – den 15. september. Deretter er det frist for å levere obligatorisk skisse den 30. oktober, mens endelig søknadsfrist forventes å bli 31. desember.

–  Vi er svært glade over å kunne sette i gang denne prosessen med konvergensmiljøer, som innebærer etablering av store tverrfaglige prosjekter og et betydelig antall rekrutteringsstillinger. Dette er den største satsingen vår så langt, etter at vi de senere årene har støttet en lang rekke forskermiljøer ved hjelp av flere andre virkemidler – deriblant tematiske faggrupper, som ble utlyst for første gang i fjor, sier Vebjørn Bakken, direktør for UiO:Energi.

Utlysning av konvergensmiljøer er noe UiO:Livsvitenskap har gjennomført flere ganger – med stor suksess.

–  Slike miljøer har vist seg svært effektive for å få til radikal tverrfaglighet. Vi håper på nye og overraskende samarbeidskonstellasjoner som så på sikt blir plattformer for søknader til både Forskningsrådet og EU. Et springbrett for tverrfaglig energiforskning, med andre ord, sier Bakken.

Publisert 31. aug. 2020 10:59 - Sist endret 2. aug. 2021 10:35