Sluttkonferansen: Et gravøl i Culcoms ånd

Diskusjoner, lysbilder og dans istedenfor foredrag: Culcom valgte å avslutte prosjektperioden med en utradisjonell konferanse som samtidig var en tv-produksjon.

Avsluttet med Culcom-låt: Thomas Hylland Eriksen, Lavleen Kaur og Sarvendra Tharmalingam. Bilder: Lorenz Khazaleh

Med norsk-afrikanske dronninger, Norges lekreste homsekor og egne talenter arrangerte Culcom et utradisjonelt gravøl på Litteraturhuset onsdag 26.mai 2010.

Sluttkonferansen var ment som en oppsummering av, og hyllest til forskningen som har blitt til i løpet av de seks årene Culcom har holdt på. Konferansen var fullbooket allerede flere uker i forveien, og det var knyttet stor spenning til hva de formidlingsglade forskerne hadde å by publikum.

Det ble lekt med formater; paneldiskusjoner á la Skavlan, slideshow og dans istedenfor foredrag. På denne måten ble det en konferanse i Culcoms ånd, der man hele perioden har forsøkt å fremme forskningsformidling på kreative måter. Konferansen ble avsluttet med en overraskelse: Culcoms egne forskere sto for både sang, dans og musikk.

Tilbakemeldingene fra publikum tyder på at ingen tidligere har opplevd at et forskningsprogram ved universitetet har blitt avsluttet på en slik måte.

- Dette er den beste konferansen jeg som forsker noen gang har vært på. Endelig en fagkonferanse som også snakket til hjertet, og ikke bare til hodet, sa SIFO-forsker Siv Elin Ånestad.

Flere sjanser til å oppleve dagen

For den som gikk glipp av konferansen er det mulighet for å få med seg noen høydepunkter. Utstillingen som ble laget i forbindelse med konferansen skal settes opp ved SV-fakultetet på Blindern, utenfor auditorium 7. Opptak fra konferansen vil om kort tid bli lagt ut her på våre nettsider, og vises på Kunnskapskanalen på NRK2. Det er også produsert en liten bok med oversikt over alle som har vært med i Culcom, samt intervjuer av forskere og stipendiater. Boken kan du få ved å kontakte administrativ koordinator Hedvig Bergem.

Video-opptaket av konferansen

Emneord: culcom, formidling, konferanse Av Hedvig Bergem (tekst) og Lorenz Khazaleh (foto)
Publisert 18. mai 2011 13:59 - Sist endret 8. des. 2017 09:54