Godt nytt år - mye godt i vente

Her kan du lese det første nyhetsbrevet fra LINK i 2021. Fokuset denne gangen er på arrangement og opplæringstilbud til undervisere i starten av et nytt semester

Endelig er 2021 her, og det er et år fylt med tro og håp om at mye skal bli så meget bedre. I dette brevet vil du kunne lese om flere tilbud som tilbys til undervisere ved UiO den neste måneden. Påmeldingslenker og mer detaljert informasjon ligger innad i hvert enkelt arrangement.

Snakk Om:

Vi sparker i gang det nye året med to planlagte seminarer. I det første seminaret, 15.januar kl 13-14, møter du Magnus Hontvedt som forsker på digital undervisning og er en erfaren underviser, og Jørgen Hammer Skogan, velferdsansvarlig i Studentparlamentet ved UiO. De vil snakke om Digital Undervisning, hva fungerer? sett fra ulike perspektiver. I det andre seminaret, 3.februar kl 12-1330, kommer de meritterte underviserne Kristin Vasbø og Birgitte Lerheim og snakker om Hvordan du kan skrive en god meritteringssøknad.

Pedagogiske verksteder

LINK arrangerer, i samarbeid med UiO:Helpdesk, 4 ulike pedagogiske verksteder med ulik tematikk for hver gang. Her er tanken at du som underviser kan komme med dine tanker, eller allerede planlagte undervisning, og få både teknisk og pedagogisk støtte for å stille rustet til et nytt semester.

*            14.januar: Helhet og sammenheng ved bruk av Canvas

*            21.januar: Faglig og sosial tilhørighet gjennom seminarundervisning

*            28.januar: Studentsamarbeid på digitale flater

*            04.februar: Hvordan integrere vurdering og tilbakemelding i undervisningen

Påmelding skjer via Nettskjemalenke som ligger inne i hvert enkelt arrangement.

UiO:Helpdesk-kurs

UiO:Helpdesk arrangerer basiskurs i Zoomfunksjonalitet og undervisning via Zoom. Kursene begynner 13.januar og er korte og veldig matnyttig for både nybegynnere og mer erfarne undervisere. Informasjon om de ulike kursene finner du på nettsiden for Helpdesk.

Workshops i tre deler

Som nevnt i forrige brev, så tilbyr LINK to mer omfattende workshopserier som tar for seg 1) Seminar- og gruppeundervisning og 2) Læringsassistenter. Begge seriene er delt inn i tre deler, hvorav ulike roller knyttet til undervisningen vil samarbeide eller jobbe hver for seg. Mer info finner du ved å følge lenkene over.

Meritteringsordningen

Vi kom i skade for å oppgi feil dato for fristen for søknader om å bli en merittert underviser ved UiO i et tidligere brev. MERK at den korrekte fristen er 15.mars 2021!

I forbindelse med ordningen arrangerte LINK et Snakk Om: Teaching Portfolio (pedagogisk mappe) i desember 2020, og følger opp med det overnevnte Snakk Om-et 3.februar. Om du lurer på om du skal søke om å bli merittert i år, anbefaler vi å se gjennom opptaket fra det første Snakk Om-et og å delta på det som kommer den 3.februar.

Ellers gjenstår det bare å ønske lykke til med et nytt semester! Flere arrangementer og tilbud vil bli annonsert i senere nyhetsbrev.

Hjelp oss med å spre ordet om dette nyhetsbrevet til kollegaer og andre som vil finne det nyttig. De kan enkelt melde seg på ved å klikke på https://sympa.uio.no/link.uio.no/subscribe/info eller via Abonner-knappen på LINKs forside www.uio.no/link.

Publisert 7. jan. 2021 15:20 - Sist endret 18. mars 2021 09:51