Hva er god tilbakemelding?

Bli med i vår dialog om hva det betyr å gi og få god tilbakemelding.

Bildet kan inneholde: Barechested, Mann, Stående, Menneskelig, Photography.

Bli med i vår samtale om hva det betyr å gi og få en god tilbakemelding. En av de mest effektive måtene å støtte studenters læring på er å gi tilbakemelding. Dessverre er det mange studenter som er misfornøyde med tilbakemelding de får. Samtidig opplever mange undervisere at det å gi tilbakemelding er en krevende jobb som ofte ikke fører til forbedringene i studentene som de hadde håpet for.

I denne Snakk om løfter vi frem siste funn fra forskningsfronten rundt tilbakemelding. Vi diskuterer med både studenter og undervisere hva det betyr for dem å gi og få god tilbakemelding. Vi vil høre både kritiske og engasjerende stemmer om gode og problematiske eksempler og hvordan vi kan forbedre tilbakemeldingspraksis ved universitetet.

Øivind Bratberg er førstelektor ved Institutt for statsvitenskap (ISV) med bl.a. forskningsmetode og bacheloroppgaven som undervisningsområder. Bratberg mottok Studentparlamentets pris for årets beste underviser ved UiO i 2013, og i 2016 var han en av Morgenbladets utvalgte "ti fantastiske formidlere" i norsk akademia.

Vebjørn Andersson er medisinstudent på 5 året og tidligere studentpolitiker med stort engasjement for å heve utdanningskvaliteten ved UiO.

Rachelle Esterhazy er førsteamanuensis ved Institutt for Pedagogikk og LINK. Hun har skrevet doktoravhandlingen sin om 'Productive feedback practices in higher education'.

Regine Olsen er vår faste studentvert. Hun introduserer og leder frem samtalen gjennom arrangementet.

Meld deg på!

Om konseptet Snakk om:

Snakk om: er en hyggelig anledning til å la seg inspirere av, og snakke med, engasjerte kollegaer. Her inviterer LINK studenter og ansatte til en kopp kaffe og faglig påfyll. Tema det skal snakkes om varierer fra gang til gang, men alle temaer vil være knyttet til perspektiver rundt læring, utdanning, teknologi og pedagogikk.

Til kaffen serveres det innlegg fra personer som har bidratt til å heve utdanningskvaliteten eller har nyskapende ideer som kan være til nytte og inspirasjon for flere. Etter presentasjonen blir det samtale i plenum eller i grupper rundt spørsmål stilt av innledere eller perspektiver som løftes frem fra deltakerne.

Publisert 5. aug. 2021 15:33 - Sist endret 10. sep. 2021 13:02