MOOCs

Med en MOOC kan du nå ut til et globalt publikum! Her kan du lese om hvordan komme i gang og hvilken hjelp du kan få på veien.

Om MOOC

En MOOC (Massive Open Online Course) er et kurstype som er åpen for alle som ønsker å delta. Kursene blir gjerne tilbudt gjennom internasjonale kursplattformer som fungerer som portaler for institusjonene som utvikler kursene. Disse kursene oppnår deltagertall på alt fra 1000 til 200 000 deltagere. Les mer om MOOC.

UiO og Futurelearn

Universitetet i Oslo har inngått et samarbeid med den engelske MOOC-tilbyderen Futurelearn. Futurelearn er en plattform som er eid av britiske Open University som alltid har vært en av verdens mest respekterte institusjoner for distribuert undervisning.

Se UiOs pågående MOOCs her

Hva betyr dette for UiO?

At UiO har inngått samarbeid med Futurelearn betyr at fagmiljøer nå kan få muligheten til å utforme og distribuere nettbaserte kurs med et globalt nedslagsfelt. LINK har bred kompetanse på læringsteknologi og er en naturlig sparringspartner om ditt fagmiljø bærer på en idé.

En viktig del av å utforme en MOOC er å tenke på hvordan denne tilbudet kan forbedre studiene til campusbaserte UiO-studenter i forbindelse med nyskapende undervisning. Det å tilby en MOOC parallelt med et campusemne åpner et vindu ut til verden for studentene, og åpner opp for eksperimentering med blandet eller omvendt undervisning for campusstudentene.

Etter en MOOC er fullført sitter institusjonen og fagmiljøet igjen med mengder av data som kan forskes på og utvikle kurstilbudet ytterligere.

Publisert 20. des. 2019 12:51 - Sist endret 20. des. 2019 12:51