English version of this page

Om UiO

Gjennom kunnskap, ansvar og engasjement skal vi bidra til en bærekraftig framtid. Fram mot 2030 skal universitetet fremme uavhengig, banebrytende og langsiktig forskning og tilby fremragende utdanning.

Bildet kan inneholde: skjorte, sukkerspinn, smil, moro, t skjorte.

Internasjonalt utdannings- og forskningssamarbeid

UiO har et sterkt internasjonalt engasjement og er involvert i internasjonale samarbeid innen forskning, utdanning og undervisning. Universitetsalliansen Circle U. og nettverket The Guild er to av de viktigste strategiske samarbeidene for UiO.

Rektorbloggen

  • Akademisk ytringsfrihet - høringssvar 24. juni 2022

    Offentlige utredninger gir tyngde til politikkutforming og legger på sitt beste grunnlaget for en informert offentlig debatt. Vi forventer innsikt, kunnskap og saklighet av denne sjangeren. Med mandat til å utrede akademisk ytringsfrihet klarer Kierulf-utvalget å holde denne standarden i utredningen NOU 2022:2. Utvalget har gitt oss en velskrevet gjennomgang som tydelig fremmer akademisk formidling og god debattstandard. Og konklusjonen er klar: God ytringskultur må bygges nedenfra i akademia. Det er vi helt enige i. Dette er en viktig del av akademisk frihet som grunnverdi og et levende prinsipp for det ansvaret som følger når man som akademiker deltar i formidling og samfunnsdialog.

Aktuelt

  • Bildet kan inneholde: blomst, anlegg, himmel, flagg, kronblad. Pride-paraden er avlyst 25. juni 2022 10:37

    På grunn av de tragiske hendelsene i Oslo sentrum i natt, er dagens Pride-parade avlyst, etter råd og anbefaling fra politiet.

Arrangementer

26 juni
10:00, Klimahuset på Naturhistorisk museum
26 juni
13:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)
28 juni
12:00, Historical museum

Sidegjøremål og eierinteresser

Her finner du oversikt over sidegjøremål og eierinteresser for ansatte ved UiO.