Viserock fra Bøler startet sesongens Lunsj med Kultur

I dag åpnet en ny sesong Lunsj med Kultur ved Universitetet i Oslo.

Bøler band spilte ved årets første Lunsj med Kultur, som ble holdt utendørs denne gangen. 

Lunsj med Kultur er et gratis kulturtilbud til UiOs ansatte og studenter – og andre som måtte ønske. 

– Det er ikke alle arbeids- og studiesteder forunt å ha fantastiske kulturopplevelser til lunsjen hver fredag, sa prorektor Gro Bjørnerud Mo i sin åpningstale. Hun oppfordret ansatte og studenter om å benytte seg av tilbudet. 

Prorektor Gro Bjørnerud Mo ønsket velkommen til høstens første Lunsj med kultur. 

Ettertraktet mulighet

Det er UiOs kulturkonsulent, Gjøril Songvoll, som står bak Lunsj med kultur. Hun forteller at det er ettertraktet å spille her. – Artistene ringer meg og ber om å få spille på Lunsj med kultur! Jeg har om lag 200 band og artister som står på venteliste, sier hun. Videre forteller Songvoll at det i høst blir mye klassisk musikk, og at alle er velkomne i fojaeen i Georg Sverdrups hus hver fredag kl. 12.15. 

Psykedelisk viserock fra Bøler

Det var sjarmerende Bøler band som fikk æren av å sparke i gang denne sesongen av Lunsj med kultur. Bandet spiller det de kaller psykedelisk viserock, og har siden oppstarten i 2010 spilt på festivaler over det ganske land. «Hvorfor er det så lett å ha det gøy, men så vanskelig å ha det bra?», sang vokalist Olav Midttun Lie i åpningslåten. Publikum på høstens første Lunsj med kultur lot til å klare begge deler.

 

 

Høstens Lunsj med Kultur-program finner du her

Publisert 18. aug. 2017 13:53 - Sist endret 23. aug. 2017 15:30