Statsråd besøkte UiOs sommerskole

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) besøkte mandag, 9. juli, Den internasjonale sommerskolen ved UiO (ISS). Hun besøkte flere av klassene og avsluttet besøket med lunsj på Blindern Studenterhjem.

Nybø sammen med flere medlemmer av sommerskolens studentråd, på vei fra undervisning til Blindern Studenterhjem.

Første stopp under besøket var klassen "Scandinavian Government and Politics", hvor motivasjon for stemmegivning stod på dagsorden.

– Ved å sammenligne ulike land, kan vi finne både ulikheter og fellestrekk. Sosial bakgrunn var for eksempel mer avgjørende for stemmegivning i Norge for 40 år siden, men er en viktig faktor i andre land i dag, sier kursleder Peter Egge Langsæther.

En engasjert Nybø deltok aktivt i diskusjon om det norske politiske systemet og fikk en rekke spørsmål og tilbakemeldinger fra studentene. Flere studenter påpekte at undervisningen og diskusjonene med de andre studentene gir de perspektiver om samfunnsengasjement og politikk som de vil ta med seg hjem.

– With this course we get to see both pros and cons with the political system in Norway. And it’s not like our system is perfect, påpekte en lattermild amerikansk student.

Derfra gikk veien videre over plassen til Sophus Bugges hus og klassen «Peace Research», hvor studentene var midt i en diskusjon om klima og sikkerhetsspørsmål.

– The summer school and this course have challenged my perspectives on conflicts, and especially how the battle for resources influence political situations and ongoing conflicts, svarte en av studentene da Nybø spurte hva de hadde lært.

Nybø sammen med studentrådet på sommerskolen, direktør på sommerskolen Nita Kapoor og fungerende universitetsdirektør Hanna Ekeli. Flertallet av sommerskolens deltakere bor på Blindern Studenterhjem.

På vei ut av Sophus bugges hus og på veien ned til lunsj på Blindern Studenterhjem fortsatte Nybø diskusjonene med studentrådet på sommerskolen. Hun fortalte at hun selv har vært på studieopphold i Frankrike og oppfordrer alle til å reise ut.

– Det kan ofte være det enkleste å bli hjemme, men ved å dra ut får man så mange nye perspektiver og innsikt i andre kulturer, sa Nybø.

Les mer om besøket i Uniforum

Publisert 9. juli 2018 15:09 - Sist endret 29. okt. 2018 09:08