Publisert 20. mars 2019 12:46

Professor Knut Willem Ruyter er ansatt som vitenskapsombud ved Universitetet i Oslo de neste tre årene. Ombudet er uavhengig organisasjonen og skal bl.a gi veiledning og råd til vitenskapelig ansatte som befinner seg i vanskelige forskningsetiske situasjoner.

Publisert 20. mars 2019 09:59

– Unge forskere er en stor ressurs for universitetet, det ønsker vi å anerkjenne blant annet med denne prisen, fastslår Bjørnerud Mo.

Publisert 15. mars 2019 09:33

Både studentar og tilsette ved UiO skal kjenne seg trygge.  Dersom du har lyst til å seie frå om noko på UiO, men er usikker på om du tør, har vi laga ei oversikt over kva som skjer i ei varslingssak.

Publisert 13. mars 2019 08:30

Trakassering er ikke akseptert ved UiO. Målet med retningslinjene er å forebygge trakassering.

Publisert 12. mars 2019 15:41

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Tone Vold-Sarnes som fakultetsdirektør ved Det teologiske fakultet.

Publisert 12. mars 2019 11:07

Etter lange forhandlinger er det nå klart at norske forskningsinstitusjoner ikke klarer å komme til enighet med forlaget Elsevier om en tilfredsstillende ny avtale.

Publisert 12. mars 2019 04:30

UiO har satt i gang et omfattende arbeid mot seksuell trakassering. I dag vedtar universitetsstyret nye retningslinjer.

Publisert 11. mars 2019 19:17

Thon-prisene skiller seg gledelig ut fra andre akademiske priser. Gjennom målsettingen om å støtte opp om utdanningskvaliteten ved høyere utdanningsinstitusjoner viser Thon-stiftelsen at de har tatt inn over seg det uløselige båndet mellom utdanning og forskning. Se høydepunkter fra prisutdelingen 07. mars her.

Foto av Erik Knain og Alfredo Jornet Gil
Publisert 8. mars 2019 12:15

Professor Erik Knain og kollegaene hans får 15 millioner av EU til et prosjekt som skal gjøre skolelever, lærere og lokalsamfunnet utenfor skolen i stand til å samarbeide om og mestre store samfunnsutfordringer knyttet til klima og bærekraft.

Publisert 5. mars 2019 09:28

11. mars markerer Universitetet i Oslo og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn etableringen av en ny mastergrad for ledere i tros- og livssynssamfunn. Kronprins Haakon og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø vil delta ved markeringen.

Bilde av sommerskolestudenter på UiO
Publisert 5. mars 2019 09:19

På global basis blir det mer og mer populært med sommerskoler for studenter. I år tilbyr Den internasjonale sommerskole ved UiO 40 stipendplasser til egne programstudenter.

Publisert 8. feb. 2019 09:07

Gareth Sullivan og hans forskergruppe er utvalgt som et av fagmiljøene som skal bidra til å løse utfordringene med å gro miljøvennlig og etisk kjøtt på labben til en overkommelig pris. Kanskje redder de truede dyrearter på kjøpet. Nyheten ble publisert i Nature 6. februar.

Publisert 5. feb. 2019 11:43

Oppdatering kl. 20:03: UiO har fått opplyst  fra politiet at pulveret som kom i konvolutt til UiO var ufarlig. FFI har analysert innholdet i brevet. Vaktsentralen har opphevet sperringene ved budsentralen.

Publisert 4. feb. 2019 09:08

1. februar 2019 ble registeret over ansattes sidegjøremål og eierinteresser publisert og gjort offentlig tilgjengelig på nettsidene til UiO.

Publisert 10. jan. 2019 10:15

Olav Thon Stiftelsen offentliggjorde i dag sine priser og tildelinger for 2019. Forskere og undervisere fra Universitetet i Oslo mottar priser for fremragende undervisning og støtte til nordisk forskningssamarbeid i medisin.