Har du en kandidat til Forskningsrådets formidlingspris?

Formidlingsprisen deles ut til en forsker som er kreativ og nyskapende i formidling av forskningen sin. Kjenner du en som passer til beskrivelsen? Nominér din kandidat til Forskningsrådet innen 30. juni!

Fra debatten i Litteraturhuset i 2017. Fra venstre: Svein Stølen, Anine Kierulf og Henrik Svensen. Foto: Khrono

– En av universitets viktigste oppgaver er å vise hvordan kunnskap kan tas i bruk. Her spiller den gode formidleren en viktig rolle. Derfor er Forskningsrådets Forskningsformidlingspris så viktig, sier prorektor Gro Bjørnerud Mo.

Nominér din kandidat

Kjenner du fremragende formidler som evner å engasjere? Meld fra til Forskningsrådet innen 30. juni. (nettskjema hos Forskningsrådet).

Alle typer formidling, i alle typer medium, både enkeltstående tiltak og lang tids innsats kan foreslås til Forskningsformidlingsprisen. Kriteriene er at formidlingen er av høy kvalitet, og er publikumsrettet. Prisen kan også gis til flere som har samarbeidet om formidlingstiltak.

Prisen er på 500.000 kroner og deles ut under Forskningsdagene 2019 i Oslo i september.

Les mer om vedtektene for formidlingsprisen på Forskningsrådets nettsider.

Hvorfor er formidling viktig?

– Forskning, utdanning og formidling er tre viktige samfunnsoppdrag som alle er definert i Universitets- og høyskoleloven. Det er universitetenes ansvar å bidra til en kunnskapsbasert offentlig debatt, og til å gjøre kunnskapen tilgjengelig for allmennheten. God formidling er helt avgjørende for å sikre universitetets legitimitet i samfunnet, sier Bjørnerud Mo.

Hun håper på mange nominasjoner fra UiO, og selvsagt også en prisvinner.

– Vi vet at vi har svært mange dyktige formidlere på UiO. De fortjener virkelig en anerkjennelse for det viktige arbeidet de gjør, sier prorektor, som gleder seg til å følge utdelingen i høst.

Tidligere prisvinnere

Formidlingsprisen til Forskningsrådet er blitt delt ut siden år 2000. Blant tidligere prisvinnere fra UiO er professor i sosialantropologi, Thomas Hylland Eriksen (2002), paleontolog Jørn Hurum (2009), jurist og forsker Anine Kierulf (2015) og vulkanforsker Henrik Svensen i 2017.

Til sammen 8 av 19 tidligere vinnere kommer fra UiO.

Alle prisvinnerne fra 2000 og fram til i fjor kan du lese mer om på Forskningsrådets nettsider.

Publisert 28. mai 2019 16:29 - Sist endret 28. mai 2019 21:01