- Karriereuka er en fantastisk mulighet for både studenter og arbeidsgivere

- Vi vil ha et samfunn der beslutninger bygger på kunnskap, men kunnskap er ferskvare så arbeidslivet trenger våre studenter. Under Karriereuka ligger alt til rette for at studenter og arbeidsgivere kan finne hverandre, sier UiO-rektor Svein Stølen.

Bildet kan inneholde: font, tekst, gul.

Karriereuka er det største arbeidslivsarrangementet ved UiO og foregår over fire dager fra 23.-26. september 2019. I 2018 utvidet UiO denne satsingen på kontakt mellom arbeidsliv og studenter og endret arrangementet fra Karrieredagen til Karriereuka.

- Studentene er framtiden i all kunnskapsutvikling for samfunnet. De skal løse dagens utfordringer, men også settes i stand til å håndtere de viktige spørsmålene som vil prege framtidens samfunn. Da er det nyttig med tidlig kontakt med arbeidslivet. Karriereuka er en fantastisk mulighet for virksomheter som vil fange opp fremragende studenter tidlig, og for studentene som vil utforske hva de vil jobbe med og hva arbeidslivet ser etter, sier rektor ved UiO, Svein Stølen.

Kan studentene løse Kripos-sak?

Mandag 23.september åpner KRIPOS Karriereuka 2019 med en eksklusiv utfordring til studentene. I 24 timer får de prøve seg som digitale etterforskere i et realistisk rebusløp med elektroniske spor og etterforskning på internett. Alle oppgavene er basert på Kripos’ daglige utfordringer og metoder som Kripos bruker i etterforskningen av reelle straffesaker.

Tirsdag presenteres løsningen og vinnerne kåres. Tirsdag og onsdag blir det også en rekke studentarrangementer og presentasjoner fra arbeidsgivere om tema som klimakrise og cybersikkerhet, studentinnovasjon og fremtidens energikilder.

DN-podcast fra Blindern

Onsdag 25. september kommer Dagens Næringslivs podcast, Mandagsmøtet til Blindern. DN-journalistene Eva Grinde og Nora Rydne vil sammen med sine ekspertgjester svare på spørsmål fra studenter om karriere og arbeidsliv.

Standdagen 26. september er fullbooket med arbeidsgivere. Over 60 ulike virksomheter kommer for å snakke med studentene.

- Det er stor etterspørsel fra arbeidsgivere om å få bli med på Karriereuka, og vi fikk gode tilbakemeldinger i fjor om at de møtte mange interessante kandidater. Jeg håper studentene vil benytte denne sjansen til å knytte kontakter og finne ut mer om hva de kan bruke utdanningen sin til. For å få mest mulig ut av Karriereuka lønner det seg å stille forberedt. Sjekk hvem som kommer, gjør research om arbeidsgiverne og skriv ned noen spørsmål du virkelig er interessert i å få svaret på. Vi vil legge best mulig til rette, men dette er din fremtid, sier Stølen.

Attraktive i arbeidsmarkedet

Høsten 2018 gjennomførte UiO en kandidatundersøkelse for å få svar på hvordan det går med studentene etter endt utdanning. Resultatene viser at UiO-studentene generelt kommer raskt ut i jobb og opplever jobben som relevant. Utdanning ved UiO tas godt imot i arbeidslivet. Offentlig sektor er den største arbeidsgiveren (60 prosent), men privat sektor økte fra forrige undersøkelse.

Karriereuka 2019 foregår fra mandag 23. til torsdag 26. september.

Publisert 18. sep. 2019 12:30 - Sist endret 20. sep. 2019 13:35