Shanghai 2019: UiO klatrer på prestisjefylt rangering

Universitetet i Oslo rangeres på 59. plass i Shanghai-rangeringen for 2019. Det er opp tre plasser fra i fjor.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning.

Universitetet i Oslo er rangert som nr. 59 i verden. Foto: Morten Kanne-Hansen/UiO

­­-Det er hyggelig å se at også årets Shanghai-rangering føyer seg inn i rekken av gode resultater for UiO. Rangeringen viser at UiO holder et høyt, internasjonalt nivå, og det er vi svært fornøye med, sier rektor Svein Stølen.

Shanghai er kjent for å ha transparente og stabile indikatorer, og er dermed anerkjent som en av de mer seriøse rangeringene.

I Norden er det bare Københavns Universitet (nr. 26) og Karolinska Institutet (nr. 38) som rangeres høyere enn UiO, og UiO er på en 18. plass i Europa. Ingen andre norske universiteter er blant de 100 beste i Shanghai-rangeringen.

Harvard, Stanford og Cambridge topper Shanghai-listen over verdens beste universiteter.

Om Shanghai-rangeringen:

• Shanghai er en av de eldste og mest kjente globale universitetsrangeringer. Shanghai rangerer rundt 1500 universiteter og publiserer liste over de 1000 beste.
  • Universiteter rangeres av seks indikatorer. De er relativt transparente og stabile, som gir rangeringen en viss legitimitet.
  • Shanghai-rangeringen legger stor vekt på forskning og forskningskvalitet i form av priser til individuelle forskere (Nobelpris og Fields-medalje), vitenskapelige publiseringer og siteringer.
Publisert 15. aug. 2019 13:17 - Sist endret 15. aug. 2019 13:17