Mulighetene er mange for studenter med gode ideer

Det er igjen tid for den årlige Idédugnaden, hvor studenter kan teste ut sitt entreprenørtalent. Årets tema er "Fremtidens Oslo", og alle UiOs studenter er hjertelig velkommen!

Bildet kan inneholde: publikum, begivenhet, publikum, mote, opptreden.

Idédugnaden 2019 finner sted torsdag 29.oktober i studentkjelleren Escape. Foto: Start UiO

Tilbud til UiOs studenter med interesse for innovasjon og entreprenørskap

For studenter som ønsker å ta ideene sine eller snakke med noen som kan hjelpe dem på vei er mulighetene mange. 

«Av studenter, for studenter» er grunntanken når UiO i 2019 har inngått samarbeidsavtaler med Insj UiO og Start UiO. Insj UiO åpnet dørene våren 2018, og har allerede veiledet mange studenter som har ønske om å skape sin egen arbeidsplass og etablere bedrift. 

– UiO kan bidra med ulike former for støtte, men det er svært viktig at studentene har en sentral rolle i arbeidet med å bygge, vedlikeholde og fornye en kultur for innovasjon og entreprenørskap. Insj UiO og Start UiO har vist at modellen vi har testet fungerer godt og vi er glade for å fortsette det gode samarbeidet, sier viserektor for innovasjon ved UiO, Per Morten Sandset.

Vil bygge kultur for entreprenørskap 

– Vi merker en større oppmerksomhet rundt studententreprenørskap nå. I 2018 var det 65 enkeltstudenter/studentlag inne til veiledning og vi ligger an til å veilede rundt 200 i løpet av 2019, sier leder for Insj UiO, Øistein Sonstad.

– Alt vi gjør systematiseres og vi jobber kontinuerlig med forbedringer. Nå vil vi få enda flere studenter til å «insje» - til å ta initiativ når de ser en mulighet, endringsbehov eller problem, fortsetter Sonstad. 

Ta kontakt

Insj UiO har arrangementer og aktiviteter gjennom hele året- helst i samarbeid med andre studentforeninger. 

Vi er et lavterskeltilbud, og alle studenter bør ta turen innom oss i Forskningsparken, oppfordrer Sonstad. 

– Vi ønsker også bedre kontakt med ansatte på UiO, slik at de kan tipse studentene sine om tilbudet til Insj UiO, avslutter Sonstad.

Hos Insj UiO kan UiO-studenter som ønsker å etablere egen bedrift få kyndig veiledning av erfarne studenter. Øistein Sonstad og Even Dahl ønsker alle UiO- studenter velkommen for en prat i Insj UiOs lokaler i Forskningsparken. Foto: Magali Courtade.

Ga råd til statsministeren

Ett av høydepunktene for Sonstad har så langt vært at Insj UiO invitert til å snakke på regjeringens toppmøte om forskning og høyere utdanning. Sonstad ga råd til statsråder og ledere i sektoren om hvordan de kan øke graden av studententreprenørskap, gjennom å fortelle om hvordan UiO jobber med dette. 

– Vi er studenter som legger ned mye frivillig arbeid i Insj UiO og at dette resulterer i at vi får gi statsministeren råd er fantastisk, sier Sonstad.

Idédugnaden

Idédugnaden arrangeres av studentforeningene Start UiO i samarbeid med studentakseleratoren Insj UiO og UiOs teknologioverføringskontor Inven2. 

Idédugnaden er en workshop hvor studenter får hjelp til å utvikle ideer, samt veiledning i hvordan ideen kan realiseres. I år skal deltagende studenter jobbe med ideer for framtidens Oslo.

Mer informasjon om Idédugnaden

Insj UiO

Insj UiO er en veiledningstjeneste for studenter som ønsker å etablere egen bedrift. I tillegg tilbys et akseleratorprogram på 7 uker hvor studentene får innblikk i prosesser som er viktig for å komme i gang med ideen sin og for å lykkes.  Dette innebærer blant annet forretningsutvikling, produktutvikling, salg og markedsføring, finans og selskapsstiftelse. 

Mer informasjon om Insj UiO

 

Publisert 28. aug. 2019 20:34 - Sist endret 28. aug. 2019 23:55