Bildet kan inneholde: kart, vann, linje, verden.
Publisert 9. juli 2020 12:58

Universitetet i Oslo leder den europeiske universitetsalliansen Circle U., som nå er valgt ut som et av EUs European Universities. Circle U. har som ambisjon å bidra til å løse komplekse samfunnsutfordringer gjennom mer effektiv kunnskapsdeling og samskaping av innovative undervisningstilbud og samarbeidsformer.

Bildet kan inneholde: bygning, auditorium, arkitektur, tak, rom.
Publisert 29. juni 2020 13:42

Skulle du egentlig vært på storbyferie i utlandet og kost deg med kunst, arkitektur, historie og flotte parker? Ingen fare: Universitetet i Oslo byr på alt sammen.

Bildet kan inneholde: fotografi, ansiktsuttrykk, mennesker, vennskap, romanse.
Publisert 26. juni 2020 08:08

Universitetet utvikler nye formidlingsarenaer og skaper nå en digital møteplass for kunnskapsbaserte samtaler om samfunn, mennesker og løsninger. Og det skjer selvfølgelig på: Universitetsplassen.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, fotografi, ansiktsuttrykk.
Publisert 24. juni 2020 10:00

Tirsdag vedtok Universitetsstyret hvem som skal tildeles Utdanningsprisen, Forskningsprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen for 2020, samt UiOs pris for yngre forskere.

Kronprins Haakon med en frøpose som skal sås i en kasse.
Publisert 16. juni 2020 18:34

– Klimahuset kan spille en stor og viktig rolle i å inspirere og engasjere til endring i bærekraftig retning, til å bygge håp om at det nytter, sa Kronprins Haakon da han åpnet Klimahuset ved Naturhistorisk museum i Oslo.

En kvinnelig og en mannlig student stående på en gressplen blant andre sittende studenter
Publisert 12. mai 2020 12:45

Koronakrisen har med all tydelighet vist hvor viktig forskning og kunnskap er for et samfunn. – Vi er svært glade for at regjeringen øker antall studieplasser og stipendiatstillinger i revidert nasjonalbudsjett, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo (UiO).

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning.
Publisert 21. apr. 2020 17:36

Hvilken rolle bør departementet ha i dimensjoneringen av norsk utdanning? Hvordan innrette konkurransearenaer og finansieringssystemet for universiteter og høyskoler for å sikre forskning og utdanning av god kvalitet i hele landet? Hva slags rolle bør direktoratene spille i styringen? Dette er noen av spørsmålene som regjeringen ønsker svar på fra sektoren når det nå skal utarbeides en stortingsmelding om styringspolitikk for statlige universiteter og høyskoler.

Bildet kan inneholde: reklame, font, grafisk design.
Publisert 2. apr. 2020 15:04

Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Er du student eller ansatt ved Universitetet i Oslo eller i Helse Sør-Øst og har en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Da kan du bli med på Idéprisen og vinne 100.000 kroner, rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

Bildet kan inneholde: begivenhet, prisutdeling, tildele.
Publisert 5. mars 2020 22:24

Torsdag 5. mars delte Olav Thon Stiftelsen for sjette år på rad ut priser til fremragende forskere og undervisere innen de medisinske og matematisk-naturvitenskapelige fagområdene. Den høytidelige seremonien fant sted i Universitetets aula.

Bildet kan inneholde: begivenhet, gul, samfunnet, ungdom, jobb.
Publisert 18. feb. 2020 15:32

Gjennom kunnskap, ansvar og engasjement skal vi bidra til en bærekraftig framtid.

Vi har formet samfunnet i over 200 år – og er et ledende europeisk universitet. De neste ti årene skal universitetet fremme uavhengig, banebrytende og langsiktig forskning og tilby fremragende utdanning. Vi skal styrke dialogen med omverdenen og bidra til at kunnskap tas i bruk.