English version of this page

Aktuelle saker 2020

Bildet kan inneholde: tekstil, interiørdesign, tak, interiørdesign, takarmatur.
Publisert 16. des. 2020 10:04

Desember er julefeiring for de fleste. Men for mange er det enda mer spennende med Forskningsrådet utdeling av midler til banebrytende forskning. 67 UiO-forskere slapp gjennom det svært trange nåløyet i denne runden.

Bildet kan inneholde: klær, fottøy, bein, frakk, bukse.
Publisert 15. des. 2020 14:45

Universitetet i Oslo er blitt kunnskapspartner med Skift – Næringslivets Klimaledere. – UiO skal føre an i miljø- og klimaarbeidet, både nasjonalt og internasjonalt, og være en rollemodell for andre institusjoner og samfunnslivet for øvrig. Vi ser frem til et godt samarbeid med Skift, sier rektor Svein Stølen.

Bildet kan inneholde: klær, briller, briller, visjon omsorg, smil.
Publisert 9. des. 2020 12:01

Forskere innen samfunnsfag og humaniora har nådd helt frem i den beinharde konkurransen om den høythengende ERC Consolidator Grant-tildelingen. Dermed har UiO hele femti tildelinger i det europeiske forskningsprogrammet Horisont 2020.

Bildet kan inneholde: vindu, fasade, natt, blomsterpotte, julepynt.
Publisert 2. des. 2020 18:23

Har vi nok og riktig mat i verden? Tar vi rettssikkerhet for gitt? Hvordan bør rehabilitering etter tortur foregå? Hva slags rolle kan ungdom spille i fredsbygging? Og hva betyr FN som er 75 år i år for oss?

Publisert 30. nov. 2020 10:15

Skisse-søknadene til Forskningsrådets utlysning av nye Sentre for fremragende forskning (SFF) reflekterer at vi er et forskningsintensivt breddeuniversitet. Vi sendte nylig inn hele 57 skisser. Samtidig søkte vi om forskningsinfrastruktur av nasjonal viktighet for over 3 milliarder kroner.

Fredrikkeplassen, bygninger, fontene, trær.
Publisert 18. nov. 2020 11:42

Nylig var det første møte i arbeidsgruppen som skal utvikle en ny og helhetlig klima- og miljøstrategi for UiO. – Vi er veldig fornøyde med å være i gang med dette viktige arbeidet, sier Vebjørn Bakken, direktør for UiO:Energi og leder av strategiprosessen.

Bildet kan inneholde: jobb, begivenhet, samarbeid, arbeid, teknologi.
Publisert 16. nov. 2020 16:33

Sterke folkehelsesystemer og god informasjonsflyt er avgjørende for å håndtere sykdomsutbrudd som den pågående pandemien. Professorene og søsknene Kristin og Jørn Braa har utviklet systemet DHIS2, som er i bruk over hele verden. Nå mottar de Roux-prisen for arbeidet.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, team, begivenhet, ungdom, samfunnet.
Publisert 4. nov. 2020 10:29

I juli ble det klart at Circle U. var blant universitetsalliansene som fikk den prestisjefylte tittelen European University, med tilhørende EU-finansiering. Nå er den treårige prosjektperioden i gang, og ble markert med webinarer for rektorer og studenter fra alle European University alliansene.

Bildet kan inneholde: fontene, vann, himmel, vannfunksjon, dagtid.
Publisert 20. okt. 2020 17:19

UiO har fulgt opp og dels også gjennomført en rekke tiltak fra klimakuttplanen som ble lagt frem for styret i desember i fjor. – Nå intensiverer vi arbeidet med et forbedret klimaregnskap, et flyregnskap brutt ned på enhetsnivå, og en arbeidsgruppe som skal levere ny klima- og miljøstrategi, sier rektor Svein Stølen.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, himmel, botanikk, urbant område.
Publisert 19. okt. 2020 19:28

Universitetsstyret vurderer at partnerskap med Oslo universitetssykehus (OUS) er det beste alternativet dersom Livsvitenskapsbygget ikke får økt rammen. Mandag 19.oktober leverte UiO og Helse Sørøst et kunnskapsgrunnlag for en samlokalisering av forskningsaktivitet.

Bildet kan inneholde: mennesker, rød, ungdom, øyeblikksbilde, turisme.
Publisert 6. okt. 2020 07:45

Det skal være trygt å være student og ansatt ved UiO. Derfor har vi Si fra-portalen, som skal gjøre det enkelt å si fra om ting som ikke er greit.

Bildet kan inneholde: tekst, mennesker, skrift, tegnefilm, illustrasjon.
Publisert 16. sep. 2020 08:29

Karriereuka er det største arbeidslivsarrangementet ved UiO og foregår fra 21. - 23. september 2020. Grunnet den pågående pandemien vil Karriereuka 2020 være digital under konseptet «Karriereuka minutt for minutt» og studentene kan følge sendingen direkte eller i opptak.

Bildet kan inneholde: møbler, bord, interiørdesign, bygning, rom.
Publisert 15. sep. 2020 10:36

Den internasjonale sommerskolen ved UiO (ISS) var en av sommerskolene i verden som ikke avlyste grunnet Covid-19 pandemien, men i stedet tilbød et omfattende digitalt alternativ. Resultatet har vært uventet bra, med overveldende positiv respons fra studentene.