Brann i Kjemibygningen slukket

Brannvesenet i Oslo fikk varsling søndag 19.januar ca kl 1515 om brann i Kjemibygningen i Sem Sælands vei på UiO.

Brannen var slukket en halvtime etterpå. 23 personer ble evakuert til nærliggende bygg.

- Det er ingen som er skadet og det er trygt å komme på jobb, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

Det antas at brannen startet i et ventilasjonsanlegg. Ett kontor er brannskadd og det vaskes og luftes i rommene rundt. Bygget er nå sikret og det jobbes med redning av restverdier. Brannvesenet er på stedet søndag ettermiddag for sikkerhets skyld i tilfelle det skulle være nødvendig med etterslukking. Politiet skal etterforske brannårsaken.

- Vi har gode brannsikringsrutiner som del av vår internkontroll. I denne situasjonen fungerte alt i henhold til våre rutiner da brannen startet. Nødetatene var raskt på plass, brannen ble tatt hånd om, personer evakuert og bygningen sikret. Kjemisk institutt, vaktsentral og beredskapsansvarlige har jevnlige øvelser og har gode rutiner for dette. Men det er viktig å finne årsaken til brannen, sier Benjaminsen.

Publisert 19. jan. 2020 16:49 - Sist endret 20. jan. 2020 14:29