English version of this page

Oslo CityStudio 2020: Vil du påvirke Oslo by i grønnere retning og samtidig få studiepoeng?

Samskapning, byutvikling og bærekraft er nøkkelord for emnet CityStudio Oslo som starter opp igjen høsten 2020. UiO, NMBU, OsloMet, AHO og Oslo kommune tilbyr studenter en unik mulighet til å utvikle prosjekter som kan bidra til at Oslo blir en bedre og enda grønnere by å bo i.

Fra studentprosjekt i CityStudio Oslo, der studenter fikk lyssatt og merket opp en gangvei til Majorstuen fra Blindern, "Majorstien", for å få Osloborgere til å ta beina fatt. (Foto: OsloCity Studio/UiO)

CityStudio Oslo er et emne på 30 studiepoeng hvor studenter, vitenskapelig ansatte, ansatte i kommunen, næringsliv og byens innbyggere samles rundt et felles ønske om å bygge bedre byer gjennom samspill og samskaping.

Tverrfaglig studium som setter spor etter seg

Studentene som følger emnet vil få en solid tverrfaglig plattform og vil også bli godt kjent med Oslo kommune og utfordringene en av Europas raskest voksende byer må løse.

Studentene skal gjennom dialog med aktører som kommune, næringsliv og innbyggere identifisere og avgrense en utfordring eller et problem, søke mulige løsninger gjennom å designe et egnet prosjekt, og til slutt planlegge, gjennomføre og teste prosjektet i byen.

Ønsker du mer informasjon om CityStudio Oslo? Fyll ut vårt kontaktskjema.

Jeg vil vite mer om CityStudio Oslo

Om emnet

• Emnet tilbys ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO
  • Emnet undervises i samarbeid med Fakultet for landskap og samfunn (NMBU), Institutt for urbanisme og landskap (AHO) og By- og regionforskningsinstituttet NIBR (OsloMet).
  • Mange gjesteforelesere besøker også studioet for å lede workshops.
  • Emnet er åpent for studenter ved UiO, NMBU og OsloMet som har fullført 120 studiepoeng i sin bachelorgrad.
  • Emnet tilbys på bachelornivå. Undervisningsspråket er engelsk.
  • Undervisning er fra mandag til fredag ​​fra 09:15-15:30, i perioden august til desember. Høyt oppmøte er obligatorisk.

Hvordan søke opptak til CityStudio Oslo?

• Det er begrenset kapasitet og studenter som ønsker opptak til emnet må sende inn en søknad og gjennomgå et intervju.
  • Fyll inn kontaktskjema over for å få vite mer.

Suksess i 2019

CityStudio Oslo ble gjennomført for første gang i 2019. Totalt ble fem prosjekter gjennomført og presentert i Oslo rådhus.

Emnet er nominert til DIKUs utdanningskvalitetspris for høyere utdanning og har fått svært gode tilbakemeldinger i evalueringer.

Publisert 10. mars 2020 10:28 - Sist endret 10. mars 2020 12:07