Karriereuka 2020

Karriereuka er det største arbeidslivsarrangementet ved UiO og foregår fra 21. - 23. september 2020. Grunnet den pågående pandemien vil Karriereuka 2020 være digital under konseptet «Karriereuka minutt for minutt» og studentene kan følge sendingen direkte eller i opptak.

Bildet kan inneholde: tekst, mennesker, skrift, tegnefilm, illustrasjon.

Bedriftspresentasjoner, caseløsninger og inspirerende foredrag fra arbeidsgivere står på programmet under årets Karriereuke.

- Det er utrolig flott at vi sammen med arbeidsgiverne har fått på plass dette digitale tilbudet for UiOs studenter sier rektor ved UiO, Svein Stølen.

- Karriereuka er en flott møteplass for studenter og arbeidsgivere. Når vi under pandemien må begrense de fysiske møtene, er det fantastisk at arbeidsgiverne stiller opp og at vi finner gode løsninger som gjør at studentene får mulighet til å utforske hva de vil jobbe med og hva arbeidslivet ser etter, fortsetter Stølen.

Bedriftspresentasjoner, caseløsning og inspirerende foredrag fra arbeidsgivere står på programmet under sendingen. I tillegg får studentene nyttige karrieretips og råd fra karriereveiledere, ansatte og alumni fra de ulike fakultetene. Over 50 arbeidsgivere bidrar under Karriereuka 2020. Sendingen starter mandag 21. september fra 09.00 på www.uio.no/karriereuka og varer fram til onsdag 23. september.

Også i år gir Kripos UiOs studenter muligheten til å prøve seg som digitale etterforskere i en fiktiv politioperasjon (OP). I OP Holmgang skal studentene følge elektroniske spor, drive kreativ problemløsing og etterforskning på internett.

- Veldig spennende med karriereveiledning

I sendingen får studentene innblikk i hvordan en karriereveiledning kan arte seg. Rektor Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo har nemlig vært til veiledning hos Elaine Bloom.

- Det var en veldig fin samtale. Jeg må innrømme at jeg gikk til den uten spesielle forventninger. Det var morsomt å se hvordan Elaine gjennom sin erfaring og spørsmål viste meg at mange av mine valg opp gjennom årene hadde en rød tråd og at valgene mine tilbake i tid kanskje ikke var så tilfeldige som jeg kanskje trodde på forhånd. Mitt tips er derfor: book en time og sparr med noen som har god kompetanse på karriereplanlegging og veien videre, sier Stølen.

Bli kjent med arbeidsgiverne

- Selv om formatet er annerledes i år er oppfordringen til studentene den samme. Bruk Karriereuka! Jo bedre du kjenner terrenget, jo lettere vil det være den dagen du skal finne din plass i arbeidslivet, sier leder for Karrieresenteret Gisle Hellsten.

- Erfaringsmessig vet vi at kriser gir en større usikkerhet i arbeidsmarkedet enn vi er vant til. Vi vet også at det lønner seg å ta kontroll over det man kan gjøre noe med selv. Vær nysgjerrig, gjør research på jobber, få hjelp til å lære deg hvordan du skriver gode søknader eller delta på intervjutrening. Og ikke minst, øv på å sette ord på din kompetanse, avslutter Hellsten.

dagen@ifi

Når OP Holmgang avsluttes torsdag 24. september, overlates stafettpinnen til dagen@ifi, som gjennomføres torsdag 24. og fredag 25. september. Også dette arrangementet foregår i år digitalt. Under dagen@ifi kan studentene besøke arbeidsgivere i egne rom i Zoom og delta på ulike aktiviteter, konkurranser og få oversikt over aktuelle stillingsannonser.

Publisert 16. sep. 2020 08:29 - Sist endret 16. sep. 2020 08:29