Ny direktør ved Naturhistorisk museum

Brit Lisa Skjelkvåle blir tilbudt stilling som ny direktør ved Naturhistorisk museum. Det har universitetsstyret vedtatt i dag. 

Bildet kan inneholde: vindu, anlegg, eiendom, hus, land mye.

Naturhistorisk museum ligger vakkert til på Tøyen. Foto: UiO/Anders Lien

Vi er strålende fornøyd med å kunne tilby Brit Lisa Skjelkvåle en sentral stilling i en viktig tid for Naturhistorisk museum. Et restaurert Brøggers hus står snart klart, og vil sammen med Klimahuset gi nye muligheter museet under Skjelkvåles ledelse helt sikkert vil utnytte godt, sier rektor ved UiO, Svein Stølen. 

Bildet kan inneholde: person, hår, nese, leppe, kinn.
Brit Lisa Skjelkvåle er ny direktør ved NHM. Foto: UiO

Brit Lisa Skjelkvåle kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for geofag, UiO. Der har hun vært leder siden 2013. 

Naturhistorisk museum er viktig for lokalmiljøet på Tøyen, for Oslo og nasjonen, og kjennetegnes av sterk forskning, fremragende formidling og et forvaltningsansvar for store og viktige samlinger. Jeg ser frem til å samarbeide med Skjelkvåle og alle ansatte for å videreutvikle et av Norges viktigste museer, fortsetter Stølen. 

Skjelkvåle har en doktorgrad innen geologi fra UiO. Hun har mer enn 20 års ledererfaring innen forskning og utdanning, blant annet som forskningssjef og forskningsdirektør ved Norsk institutt for vannforskning. 

 

Les mer om Brit Lisa Skjelkvåle her.

 

Publisert 8. des. 2020 11:51