Bildet kan inneholde: skjorte, bord, smil, stol, jakke.
Publisert 2. feb. 2022 16:43

Regjeringen fjerner kravet til en meters avstand i undervisning, og det er dermed duket for en normal undervisningssituasjon for studenter ved Universitetet i Oslo.

Bildet kan inneholde: bord, møbler, stol, interiørdesign, laptop.
Publisert 14. des. 2021 13:32

Regjeringen kom mandag 13. desember med nye innstramminger.

– Jeg er glad for at universitetet fortsatt kan være åpent. Dette medfører små endringer for UiO. Vi følger allerede i stor grad det som ligger i de nye tiltakene og anbefalingene fra Regjeringen, sier rektor Svein Stølen.

Publisert 2. des. 2021 09:15

Studentene har ønsket seg digitale kompendier en god stund. Fra våren av får de ønsket sitt oppfylt i et grønnere og enklere system.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, bygning, urbant design, tre.
Publisert 30. nov. 2021 15:10

Studenter og ansatte som er syke bes om å holde seg hjemme og teste seg ved symptomer. UiO tilpasser virksomheten til smittesituasjonen og følger nasjonale og lokale råd.

Bildet kan inneholde: gjøre, grafikk, logo, merke.
Publisert 30. nov. 2021 09:24

30. november lanseres mulighetsstudien for Oslo Science City. Denne gir en samlet vurdering av de fysiske forutsetningene for å utvikle et verdensledende innovasjonsdistrikt hvor forskning og næringsliv møtes midt i Oslo. – Studien viser at vi har alle forutsetninger for å lykkes, sier rektor Svein Stølen, som også er styreleder for Oslo Science City.

Bildet kan inneholde: produkt, menneskelig, mote, offentlig område, kunst.
Publisert 26. nov. 2021 13:41

Programmet for Oslo Peace Days 2021 er klart. Publikum inviteres til et bredt spekter av foredrag og debatter om menneskerettigheter, konflikt og demokrati 6.-12. desember.

Bildet kan inneholde: briller, synsomsorg, skjegg, talsperson, briller.
Publisert 18. nov. 2021 13:03

Jens Petter Gitlesen tildeles Universitetet i Oslos Menneskerettighetspris for 2021. Gitlesen har gjennom en årrekke vært en forkjemper for utviklingshemmedes rettigheter, og bidratt til å sikre at også utviklingshemmede i større grad får sine menneskerettigheter oppfylt.

Bildet kan inneholde: gjøre, logo, elektrisk blå, merke, grafikk.
Publisert 16. nov. 2021 10:58

Universitetsalliansen Circle U. blir fra 2022 utvidet med to nye medlemmer: Universitetet i Wien og Universitetet i Pisa. – Studenter og ansatte vil få enda flere muligheter til samarbeid og nyskaping med våre nye partnere i Wien og Pisa, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo og President i Circle U.

Jente med kort hår og oransje jakke
Publisert 27. sep. 2021 13:16

De aller beste karrieretipsene får du fra arbeidsgiverne selv. Møt dem og tidligere studenter under Karriereuka 27. september - 1. oktober 2021.

Studehntlivet kan blomstre - studenter i aktivitet
Publisert 24. sep. 2021 16:20

Meter'n faller. Lesesalene og pubene kan fylles. Folk kan møtes på jobben. Lørdag 25. september klokken 16, fjernes de aller fleste nasjonale smittevernstiltak.

Bildet kan inneholde: på dagtid, sky, himmel, arkitektur, shorts.
Publisert 2. sep. 2021 09:47

Universitetet i Oslo klatrer åtte plasser på Times Higher Educations «World University Ranking» for 2022. 119. plass er best i Norge og Universitetet i Oslos beste plassering noensinne.

Bildet kan inneholde: gest, gjøre, plakat, begivenhet, logo.
Publisert 30. aug. 2021 10:05

Demokratiet er under press, også i Norge og land som ligger nær oss, geografisk eller kulturelt. Universitetet i Oslo lanserer ny podkast «Sofie kupper Norge» der forskere identifiserer svakheter ved det norske demokratiet.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, produkt, gjøre, linje, materiell eiendom.
Publisert 24. aug. 2021 16:12

Mer enn 300 studenter fra 48 land og mange tidssoner har fylt 19 klasser i norsk språk og -språkfaglige emner ved UiOs internasjonale sommerskole. Studentene har deltatt på frivillige arrangementer som språkkafé og guidede turer i Norge, og bidratt til norskfaglig virtuelt studentmiljø – alt i en digital pandemitid.