English version of this page

Fysisk undervisning i små grupper og åpning av studentkjellerne

Fakultetene kan planlegge for fysisk undervisning for inntil 20 personer, og studentpubene- og kjellerne for gjenåpning, fra og med mandag 1. mars.

Bildet kan inneholde: interaksjon, publikum, moro, begivenhet, komfort.

UiO åpner for fysisk undervisning i små grupper samt gjenåpning av studentpuber- og kjellere. Foto: UiO/Hans Fredrik Asbjørnsen

– Det er svært gledelig at vi kan åpne for fysisk undervisning i små grupper, og at kjellerne og pubene også kan planlegge for gjenåpning. Alt skal skje i henhold til smittevernreglene, og jeg har god tro på at det kommer til å gå bra. Vi har så langt ikke hatt tilfeller av smitteoverføring på campus, sier rektor Svein Stølen. 

Dagens ordning for biblioteker og lesesaler fortsetter: Det er adgang til bibliotekene med kort og kode, og lesesalsplasser kan bestilles. Silurveien er åpen for eksamensavvikling.

– UiO følger for øvrig fortsatt Oslo kommunes retningslinjer om påbud om hjemmekontor. Campus er åpent for ansatte, men ansatte skal ha hjemmekontor så langt det er praktisk mulig, sier Stølen. 

For å bistå Oslo kommune i eventuell smittesporing har universitetet oversikt over studenter som booker plass på lesesal. Fakultetene skal også ha oversikt over hvem som deltar på undervisning og samarbeide med smittesporingsteamet og HMSB.

– Vi følger fortløpende med på nasjonale og kommunale myndigheters retningslinjer. Endringer kan komme som følge av det, avslutter Stølen. 

Publisert 25. feb. 2021 15:13 - Sist endret 13. aug. 2021 15:25