Karriereuka 2021

De aller beste karrieretipsene får du fra arbeidsgiverne selv. Møt dem og tidligere studenter under Karriereuka 27. september - 1. oktober 2021.

Har du en plan om å erobre verden med egen start-up eller løse samfunnsutfordringer i offentlig sektor eller næringslivet? Under Karriereuka får du en verdifull tjuvstart på fremtiden, enten du er førsteårsstudent eller nyutdannet.

Møt de mest attraktive arbeidsgiverne

I løpet av fem stappfulle dager får du bli kjent over 40 av landets fremste virksomheter innen klima og miljø, teknologi, helse og innovasjon, samt departementer og andre offentlige aktører.

–Klimautfordringene og behovet for en bærekraftig utvikling krever store endringer og nytenkning på alle områder av samfunnet, enten du er arbeidsgiver, student eller utdanningsinstitusjon. Karriereuka er en god anledning både for studentene til å bli kjent med hvordan ulike bransjer og arbeidsgivere planlegger for disse endringene, og for arbeidsgiverne som får bli kjent med morgendagens kandidater og nye ideer, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen.

–Pandemien viste oss hvor sårbare vi kan være, men også hvor raskt vi kan endre oss når vi må. Karriereuken er en verdifull møteplass for å få innsikt i hva slags endringer som norsk arbeidsliv nå står i – ikke minst innen digitalisering – og hva det betyr for måten vi jobber og samarbeider på, fortsetter Stølen.

Årets arrangement er digitalt og foregår på Zoom, med bedriftspresentasjoner, caseløsning og inspirerende foredrag fra arbeidsgivere.

To studenter på en benk
Skaff deg kontakter under Karriereuka. Foto: Øystein Klock

Skaff deg kontakter!

Du nyttige tips og råd fra karriereveiledere, ansatte og alumni fra de ulike fakultetene, og ikke minst får du vite hvordan LinkedIn- profilen din bør se ut – og det fra LinkedIn selv.

–For deg som nettopp er begynt på studiene ved UiO, men som kanskje er usikker på hva du vil jobbe med, er Karriereuka en anledning til å treffe arbeidsgivere og høre hva de ser etter av kunnskap, ferdigheter og kompetanse. Karriereuka er på den måten en anledning til å få testet ut dine egne preferanser og kanskje få kontakter som kan gi verdifulle praksiserfaringer underveis i studiene, avslutter Stølen.

Du får også vite hvordan du kan kommunisere med arbeidsgivere og bruke ditt nettverk på en god måte for å få tilgang til informasjon og muligheter du ellers ikke visste om, og hvordan du kan gå ut av komfortsonen og ta kontakt med mennesker du finner interessante.

Kripos-etterforsker for en dag

For tredje året på rad er også Kripos tilstede med sitt 24- timers rebusløp med elektroniske spor og etterforskning på internett, og dersom du drømmer om å starte din egen arbeidsplass, kan du få historiene fra tidligere studenter som har tatt gjennomført reisen fra studier til eget prosjekt.

Publisert 27. sep. 2021 13:16 - Sist endret 27. sep. 2021 13:16