English version of this page

Klart for studiestart

Mandag ønsker vi 11 000 studenter velkommen til Universitetet i Oslo. Det blir unntak for en meters- krav i undervisningen. På lesesaler og i arrangementene ved studiestart og ellers på campus opprettholdes en meters avstand.

Bildet kan inneholde: shorts, anlegg, grønn, tre, t skjorte.

11 000 nye studenter kommer mandag. Foto: Jarli/Jordan

Regjeringen åpner nå for at universitetene kan droppe en meterskravet i undervisningssituasjoner.

- Det er gledelig at vi nå kan ta i bruk alle våre undervisningsrom på vanlig måte, og studentene vil få et større tilbud av fysisk undervisning, sier rektor Svein Stølen.

UiO har planlagt for en miks av fysisk undervisning og noe digitalt. Fakultetene har prioritert å gi fysisk smågruppeundervisning, mens store forelesninger i noen tilfeller vil gå digitalt. På lesesalene opprettholdes en meters-kravet og reservasjonsløsningen. Det skal fortsatt registreres tilstedeværelse for eventuell smittesporing.

Studiestartuken går som planlagt – mer enn 1300 faddere inviterer til mange aktiviteter på campus. Les mer om studiestart her.

Phd får innreise

Fra midnatt, natt til søndag 15. august får personer med opptak til en ph.d-utdanning ved en norsk utdanningsinstitusjon mulighet til å reise inn i landet igjen. De må følge samme test- og karantenekrav som andre personer som kommer fra tredjeland.

Åpne bygg fra mandag

Fra mandag 16. august vil dørene være åpne og en trenger ikke kort og kode med mindre det er spesielle dører som skal være adgangsregulert.

Arbeidssted

Påbudet om hjemmekontor i Oslo kommune ble opphevet 5. juli.

- Vi ønsker ansatte velkommen tilbake til campus ved UiO i så stor grad som mulig. Vi går nå over til en normalsituasjon der hovedarbeidsstedet er våre lokaler på UiO, sier Stølen.

- Inntil videre gjelder avstandskravet om en meter. Universitetet vil legge opp til fleksibilitet når vi nå går videre i gjenåpningen. Vi er i trinn 3 av gjenåpningsplanen, med økt tilstedeværelse på arbeidsplassen, smittevernstiltak og hjemmekontor som et virkemiddel, sier Stølen.

Nærmeste leder har ansvar for å vurdere bruk av hjemmekontor og tilstedeværelse i samråd med den ansatte. Vurderingene må sikre ivaretagelsene av arbeidsoppgavene som skal utføres og ta hensyn til gjeldende smittevernhensyn, kapasitet i lokaler etc. I denne fasen er det fortsatt tilstrekkelig med løpende muntlige avtaler om hjemmekontor.

Publisert 13. aug. 2021 15:58 - Sist endret 12. okt. 2021 09:39